Hardware

Domaća kompanija „Auris audio“ izvozi hardver

Za samo godinu dana rada domaći stručnjaci iz Fabrike „Auris audio“ uspeli su da proizvedu i plasiraju najmodernije audio-uređaje van granica Srbije.

Sofisticirana tehnika iz kruševačkog pogona doživela je „premijeru“ na prestižnom sajmu u Minhenu prošlog maja, a u Srbiji su se predstavili na 11. Sajmu audio i video tehnike „Haj- Fajls šou“ u Beogradu.

U fabrici čiji su osnivači i vlasnici već afirmisane kompanije za proizvodnju fiskalnih uređaja HCP radi osmoro stručnjaka. Pokazalo se da je to više nego dovoljno da se dobiju proizvodi koji su već hvaljeni u poznatim svetskim časopisima.

– Dobili smo celu liniju visoko kvalitetnih audio-uređaja, među kojima su „hej end“ muzička pojačala, pretpojačala, integrisana pojačala, monoblokovi – kaže Milomir Trošić, osnivač kompanije. – Objedinili smo elemente vodećih proizvođača („Mundorf“, „Vima“) i prirodne materijale domaćeg porekla. Cilj je bio da proizvedemo uređaje koji po svemu mogu da pariraju najvećim imenima u audio – industriji („Mekintoš“, „Karma“).

U Srbiji postoji mali broj proizvođača audio-uređaja, pa su i tu trstenički stručnjaci videli šansu. Osim kvalitetom zvuka i izrade, nametnuli su se i „retro“ dizajnom proizvoda. Prve narudžbine stigle su iz SAD i iz Dubaija nakon predstavljanja na sajmu „Giteks 2013“.

FISKALNE KASE

DA posao sa dobrom idejom može da se razvije i u manjim gradovima, osnivači kompanije „Auris Audio“ pokazali su i sa fabrikom HCP, koja razvija moderne fiskalne aparate od 1998. Danas upošljava više od 40 stručnjaka, koji su izradili prvu fiskalnu kasu kao i prvi takav uređaj sa „tač-skrinom“ u Srbiji, a proizvode i štampače, modeme, terminale. Godišnje izbace više od 50.000 savremenih uređaja, koji se prodaju u 50 zemalja! izvor: vnovosti

Leave a Reply