Foto · Hardware

DVR kamera za automobile Genius DVR-HD568

Genius, vodeći globalni proizvođač periferija za računare, je predstavio  novi model u svojoj seriji digitalnih videokamera za vozila, oznake DVR-HD568.

Kao i druge kamere za vozila iz Geniusovog portfolija, DVR-HD568 je idealno je rešenje za snimanje uslova vožnje na putu ili kao pomoć pri nadzoru kretanja vozila, a može se koristiti i za sigurnosne namene. Idealan je dodatak za sve profesionalne vozače i one koji provode puno vremena na putevima.

Novi model je svojevrstan naslednik modela DVR-HD565, a za razliku od prethodnika nudi čak 20° veći ugao pokrivanja. Ugao od širokih 140° više je nego dovoljan za sveobuhvatni pregled puta i situacije ispred vozila i osigurava da na snimku apsolutno ništa neće promaći.

genius-dvr

Korisnici imaju mogućnost snimanja videozapisa u Full HD rezoluciji od 1920×1080 dpi uz 30 frejmova po sekundi (fps) ili rezoluciji od 1280×720 dpi uz 60 fps. Kvalitet snimka osigurava objektiv fiksnog otvora blende f/2,4, zaštićen četveroslojnim staklom. Visokokvalitetan 1/2,7“ CMOS senzor omogućava jasan snimak čak i u uslovima slabijeg osvetljenja ili u noćnoj vožnji, a podrška za HDR omogučava snimanje u visokom kontrastu sa odličnim i živim bojama.

Snimljeni videozapisi se mogu pregledavati preko ugrađenog 2,4-inčnog LCD ekrana ili se mogu prebaciti putem USB-a na računar, a moguće ih je gledati i na televizoru preko opcionalnog HDMI kabla.

Genius-DVR-HD568-kamera-za-vozila-koja-snima-Full-HD-u-30-sličica-01-635x357

Kamera se postavlja sa unutrašnje strane prednjeg stakla ili na upravljačku konzolu kako bi snimila sve što se događa ispred vozila. Zahvaljujući tankom dizajnu i malim dimenzijama, ne ometa vidno polje vozača. Videozapis može poslužiti u nadzorne svrhe ili za rekonstrukciju pojedinih saobraćajnih događaja u slučaju potrebe.

Snimak se skladišti na SD karticu – podržani su kapaciteti do 32 GB, što omogućava višesatno snimanje bez prekida. U slučaju da se kartica u potpunosti popuni video materijalom, kamera automatski briše najstarije snimke i nastavlja sa snimanjem bez potrebe za intervencijom korisnika.

Preporučena maloprodajna cena kamere iznosi oko 13500 dinara

Leave a Reply