Hardware · PC računari

Ekonomičan projektor pojačanog kontrasta Dell 1201MP

Dell 1201MP projektor pleni kvalitetom slike na standardnoj rezoluciji od 800×600 piksela. Iako zbog svoje zaobljene forme izgleda kao dosta veći model, zapravo je kompaktan i lagan za tu klasu projektora.

Najviše je zanimljiv za firme i za obrazovne institucije, a pogodan je za puštanje video materijala koji nije HD kvaliteta (dakle većina DVD materijala). Dobija se sa torbicom i daljinskim upravljačem.

Očekivani životni vek lampe je 2500 radnih sati pri maksimalnoj snazi, a može se produžiti na 3000 sati ako radi u Eco-modu. Maksimalna veličina slike koja se pomoću ovog projektora može prikazati i izoštriti je dijagonale 295 inča u formatu 4:3, dok je maksimalna udaljenost od platna standardnih 12 metara. Podržava opciju podešavanja logotipa koji se prikazuje kada se uključi projektor, što osim personalizacije ima i sigurnosni karakter.

Standardno se isporučuje sa daljinskim upravljačem kojim se kontrolišu sve opcije preko menija koji se projektuje. Pored modernog USB interfejsa, za kontrolu projekcije slajdova može se koristiti i stariji RS232 interfejs. Dell 1201MP projektor može se naći kod Direct Linka po ceni od 488.60 € bez PDV-a.

Leave a Reply