Hardware · PC računari

Epson Discproducer PP-50BD za arhiviranje velike količine podataka

Nadovezujući se na uspeh proizvoda za izradu diskova, kompanija Epson najavila je Discproducer PP-50BD: pristupačni Blu-ray model koji omogućava korisnicima da izrade do 400 diskova za arhiviranje ili izdavanje na mesečnom nivou. Predstavljajući spoj kvaliteta i ekonomičnosti, PP-50BD je pouzdan i jednostavan za korišćenje, dajući visoko kvalitetne Blu-ray, CD i DVD diskove po nižim cenama.

Potpuno automatizovan, PP-50BD omogućava korisnicima da izrade do 50 diskova i više, sa 2TB podataka u jednom ciklusu, i može narezati do tri jednoslojna Blu-ray diska za jedan sat. Kako Blu-ray nije skup a jeste pouzdan format za dugoročno čuvanje podataka, PP-50BD je savršen za arhiviranje velikih fajlova i bekapovanje podataka.

PP-50BD omogućava visoko-kvalitetno, foto-realistično štampanje na CD/DVD/BD površinama. Epsonova Micro Piezotehnologija i mastila u 6 boja daju ultra-fine gradacije boja i jasan tekst, čak i kada su u pitanju veoma mali fontovi. U zavisnosti od odštampane slike, jedan set kertridža daje više od 1000 potpuno pokrivenih diskova – a kada se kertridž isprazni PP-50BD automatski zaustavlja štampanje kako bi izbegao loš kvalitet otiska.

Lenard Bekman, menadžer za proizvode u kompaniji Epson Europe, izjavio je: „Desetine hiljada Epsonovih Discproducer uređaja već je dokazalo pouzdanost u različitim sektorima, uključujućimedicinu, obrazovanje, zabavu i marketing, kao i industriju umnožavanja. Model PP-50BD sada nudi jednako sjajnu vrednost za uloženi novac u sektoru arhiviranja. Dok je kvalitet otiska izvanredan, cena svakog završenog diska ili cena po ostvarenom Gigabajtu je jako mala. Kada se koriste preporučeni jednoslojni i dvoslojni BD-R mediji, precizno rezanje diskova koje obavlja PP-50BD znači da organizacije mogu da budu sigurne u čitljivost arhiviranih diskova decenijama.”

Omogućavajući proizvodnju bez nadzora sa manjim stepenom rizika, kompanija Epson je primenila svoju stručnost u proizvodnji robota kako bi razvila patentiranu AcuGrip robotsku ruku kojahvata po jedan Blu-ray, CD ili DVD disk – čak i kada su zalepljeni. Za operisanje bez poteškoća u godinama koje dolaze, PP-50BD poseduje kućište koje je otporno na prašinu i sadrži minimalan broj pokretnih delova.

PP-50BD se veoma lako koristi – kontroliše se sa prednje strane, a LED sistem pokazuje nivo svake posebne boje. Softver koji uz njega dolazi, Total Disc Maker, je intuitivan i takođe jednostavan za korišćenje, sa prethodno definisanim šablonima i slikama, tako da korisnici ne moraju biti stručnjaci.

Uz jednostavno postavljanje na policu ili radni sto, PP-50BD koji se može potpuno napuniti, kompaktnog jedizajna i širok je svega 38 cm, što ga čini jednim od najmanjih proizvođača diskova na tržištu.

Discproducer PP-50BD biće dostupan u prodaji od januara 2012. Godine.

Leave a Reply