Hardware

Epson i Hoya sklapaju dogovor o transferu Epsonovog poslovanja u oblasti optičkih proizvoda

Seiko Epson korporacija objavila je zaključenje dogovora sa korporacijom Hoya o transferu Epsonovog poslovanja u oblasti optičkih proizvoda na kompaniju Hoya. Planirani datum transfera je 1. februar, u zavisnosti od vremena potrebnog za nabavljanje neophodnih odobrenja i zvršetak priprema.

Ove dve kompanije započele su sa pregovorima u aprilu 2012. godine, a pregovori su nastavljeni do danas. Kao rezultat dogovora, Epson će kompanijama Hoya i Hoya Group prebaciti proizvodnju sočiva za vid. Prema uslovima dogovora, povezana poslovanja ove dve kompanije će se spojiti u jedno i operisaće na globalnom nivou.

 

Osnovne informacije o Epsonovom poslovanju u oblasti optičkih proizvoda

PoslovanjeRazvoj, proizvodnja i prodaja sočiva za vid
LokacijeSeiko Epson Corp. fabrika u Macušimi
(8793 Naka-Minowa, Minowa-machi, Kami-Ina-gun, Nagano, Japan)
Seiko Lens Service Center korporacija
Epson Optical Inc. na Filipinima (fabrika u zalivu)
Broj zaposlenihPribližno 2,300 (Japan: 450, preko-okeanski 1,860) (od novembra 1, 2012)

 

Kompanija Hoya je takođe sklopila dogovor sa Seiko Holding korporacijom o prodaji proizvoda koji su u vezani za sočiva za vid.

Uticaj na rezultate Epsonovog poslovanja biće minimalan i Epson neće revidirati svoj svoj godišnji plan u svetlu ovog dogovora.

Referenca: osnovne informacije o korporaciji Hoya

Adresa2-7-5 Naka-Ochiai, Shinjuku-ku, Tokio, Japan
PredsednikHiroši Suzuki (izvršni direktor)
Linija poslovanjaPoslovanje u oblasti elekronike, proizvodnja maski i foto-maski za uređaje sa poluprovodnicima i LCD panelima, kao i staklenih memorijskih diskova za hard diskove. Poslovanje u oblasti optičkih sočiva, sočiva za digitalne kamere i mikrosočiva. Posluje u oblasti zdravstva, obezbeđuje naočari i snabdeva  optičarske radnje sočivima za vid. Poslovanjem u oblasti medicine obezbeđuje endoskopske sisteme, kao i nitraokularna sočiva za operaciju katarakte.
Kapital prihoda6.2 milijarde jena
Osnovana23. avgust 1944.
Broj zaposlenih4,454 (nekonsolidovanih)
32,363 (kosolidovanih) (od 31. marta 2012)

 

Leave a Reply