Hardware

Vrhunski proizvodi Epsona nagrađeni na dodeli nagrada za produkt dizajn IF Product Design Award 2010

U sklopu dodele godišnjih prestižnih nagrada za produkt dizajn, iF Product Design Award 2010, kompanija Epson osvojila je priznanja za štampač za etikete Epson label printer TM-C3400, višenamenski štampač Epson Stylus Photo PX650 , te EB seriju projektora (EB-S8, EB-X8, EB-W8).

Navedeni proizvodi odabrani su u izboru od preko 2400 prijavljenih rešenja za ovogodišnju nagradu, te ih od sad krasi renomirani iF logotip. Proizvodi ulaze i u konkurenciju za iF zlatnu nagradu 2010. (2010 iF Gold Awards), koje se održava u martu sledeće godine.

Preko 50 godina, nagrada iF Product Design Award donosi najbolja ostvarenja u segmentu produkt dizajna iz celoga sveta. Kriterijumi koji se primjenjuju kod ocenjivanja proizvoda odnose se na kvalitet dizajna, izradu i izbor materijala, nivo inovativnosti, brigu za očuvanje životne okoline, funkcionalnost, ergonomiju, vizualizaciju upotrebe, sigurnost, vrednost brenda, te univerzalnost dizajna.

Ovogodišnje laureate iz Epsona karakteriše kvalitet i konzistentnost dizajna, koje je prepoznao i međunarodni žiri, dodelivši nagrade kompniji Epson za tako različiti raspon proizvoda.

Karakteristike nagrađenih proizvoda:

• Osim što štedi prostor, Epson label printer TM-C3400 najbrži je štampač za etikete na tržištu, a može odštampati i do 1000 etiketa na sat. Micro Piezo™ tehnologija glave za štampanje osigurava oštar ispis bez mrlja, te troši znatno manju količinu energije od drugih modela.

Epson Stylus Photo PX650 „all-in-one“ štampač za fotografije visoke rezolucije nudi štampu fotografija većeg kvaliteta od onih izrađenih u profesionalnom studiju, pored, već uobičajenih funkcija umnožavanja i skeniranja.

• EB serija projektora (EB-S8, EB-X8, EB-W8) donosi vrhunski kvalitet kontrasta i prenosivosti, te izuzetnu trajnost lampe od 5000 sati.

Leave a Reply