Hardware

Epson ITS štampači nude najjeftiniju štampu ikad

Neverovatna mogućnost uštede demonstrirana na konferenciji za medije u Beogradu.

Epson je danas na konferenciji za medije u Beogradu demonstrirao mogućnosti koje nude revolucionarni Ink Tank System (ITS) štampači sa ugrađenim rezervoarima za mastila izuzetno velikog kapaciteta. Prisutni su imali priliku da na licu mesta dobiju podatke o troškovima po odštampanoj strani, kao i da se sami uvere koliko se nivo mastila u rezervoarima menja prilikom neprekidne štampe dokumenata i fotografija.

Epson printeri
Modeli na kojima su demonstrirane prednosti Ink Tank System tehnologije su multifunkcijski kolor štampač L355, monohromatski model WorkForce M200 i šestobojni foto štampač L800. Svi ITS štampači poseduju dopunjive rezervoare i koriste mastila koja dolaze u bočicama kapaciteta 70ml (za L seriju) i 140ml (za M seriju).

Model L355 štampa, kopira, skenira i poseduje Wi-Fi konektivnost. Inicijalno pakovanje dolazi sa dodatne dve bočice crnog mastila te u startu može odštampati 12,000 crno-belih strana i 6,500 strana u boji[1]. Troškovi štampe ovog modela iznose 2,19 eura po tabaku papira (500 listova) ili 0,0048 eura po odštampanoj strani. Ovaj štampač je idealan za korisnike koji rade od kuće, kao i za manja poslovna okruženja.
Monohromatski štampač WorkForce M200 dolazi sa dodatnom bočicom crnog mastila i može odštampati 11,000 crno-belih strana[2], što troškove štampe svodi na svega 1,18 eura za 500 strana ili 0,0024 eura po odštampanoj strani. WorkForce M200 je takođe multfunkcijski uređaj koji štampa, poseduje podršku za mrežu i mobilno štampanje, kao i ADF funkcionalnost. Kao takav je idealan za manje kancelarije i poslovna okruženja koja nastoje da troškove štampe svedu na minimum.
Foto štampač L800 po jednom punjenju može odštampati do 1,800 fotografija visokog kvaliteta, dimenzija 10×15[3]. To znači da korisnika jedna fotografija staje svega 0,03 eura, te je ovaj šestobojni model idealan za fotogafe i entuzijaste koji žele da štampaju veliki broj fotografija po izvanredno niskoj ceni.
“Prošle godine smo predstavili ITS seriju štampača sa integrisanim rezervoarima za mastila izuzetno velikog kapaciteta i još uvek smo jedini koji nude rešenje za visoko kvalitetnu štampu ovog tipa. Ovaj put želimo da pokažemo koliko svako od nas može uštedeti ako uzmemo u obzir da utrošak po odštampanoj strani može biti do 90% manji nego kod konkurentskih štampača[4] i da ITS štampači troše do 95% manje energije od konkurentskih lasera[5]. Dugoročna ušteda je veoma bitna za mala poslovna okruženja koja zahtevaju vrlo povoljan sistem za štampu, a mi nudimo ne samo to, već i prepoznatlivi Epson kvalitet i pouzdanost”, izjavio je Renato Vinćenti, marketing menadžer za razvoj u kompaniji Epson.

Leave a Reply