Hardware

Epson ITS štampačima do povoljne štampe

Povoljna, a kvalitetna štampa oduvek je bila jača strana kompanije Epson, ali sa pojavom ITS rešenja pomenutog proizvođača reč “povoljno” je dobila na mnogo jačem značenju. U odnosu na tradicionalnu lasersku štampu sa Epson ITS inkjet štampačima je moguće višestruko uštedeti – primera radi ako jedna kancelarija odštampa laserom 1000 A4 stranica mesečno samo za toner treba da izdvoji oko 5000 dinara, dok cifra sa ITS štampačima i MF uređajima kompanije Epson ne prelazi više od 300 dinara – impresivno, zar ne. Upravo zbog toga poznavaoci ove tehnologije štampe poslednjih nekoliko godina sve više se okreću istoj sugerirajući na prednosti koje ona donosi, kao i na minimalne troškove vezane za održavanje.

epson-its-stampaci

Aktuelna generacija Epson-ovih ITS štampa i multifunkcijskih uređaja pored povoljne cene štampe donosi i najviši mogući stepen energetske efikasnosti prvenstveno zato što je inkjet tehnologija vezana za hladan proces nanosa boja na papir, dok laserska štampa troši dodatnu energiju na zagrevanje bubnja. Takođe, količina mastila koja je potrebna da se dobije vrhunski otisak je znatno manja kod ITS inkjet rešenja u odnosu na količinu tonera koja je neophodna da bi se dobio iole pristojan ostisak laserskom tehnologijom. Pored toga upotrebom mastila znatno se čuva i životna okolina pošto za njihovu izradu nije potrebno drvo kao što je slučaj kod tonera (praha).

Epson kod svojih ITS (Ink Tank System) štampača i multifunkcionalaca ističe i veoma male zahteve po pitanju održavanja, što se posebno može videti kod modela iz više klase. Inače, Epson u svojoj ponudi ima ITS štampače i MF uređaje kako za kućnu, tako i za kancelarijsku primenu, a domaćem tržištu se mogu naći apsolutno svi modeli iz portfolia. Trenutno zbog mogućnosti koje nudi najveću pažnju domaćih kupaca privlači model WorkForce M200 koji u osnovi predstavlja moćan ITS multifunkcionalni uređaj sa odličnim mogućnostima za povezivanje i vrhunskom logističkom podrškom. Pored njega kod nas se mogu naći i M100 i M105 ITS štampači koji su neznatno sporiji, ali takođe ekonomski i energetski veoma isplativi. Suma sumarum ako razmišljate o kupovine štampača ili MF uređaja ozbiljno u razmatranje uzmite pomenute ITS modele jer sa njima sigurno štedite, a ne gubite na kvalitetu.

Leave a Reply