Hardware

Epson objavljuje Izveštaj o održivosti za 2012. godinu

Seiko Epson korporacija (“Epson”, TSE: 6724) objavljuje da se na njihovom veb sajtu može naći “Izveštaj o održivosti za 2012. godinu”, publikacija koja sumira globalne CSR programe (tj. programe korporativne društvene odgovornosti) iz fiskalne 2011. godine koja je završena 31. marta 2012. godine.

http://global.epson.com/SR/report

Misija kompanije Epson je da realizuje svoju Filozofiju menadžmenta koja podrazumeva “kompaniju kojoj ceo svet veruje”, poslovanjem na društveno odgovoran način. Epson nastoji da bude otvorena, progresivna kompanija koja proaktivno koristi raznovrsne komunikacione alate kako bi akcionarima pružila informacie o svom poslovanju i filantropskim aktivnostima. Jedan od takvih komunikacionih alata jeste godišnji “Izveštaj o održivosti”. Primarni cilj “Izveštaja o održivosti” jeste da objasni kako Epson ispunjava korporativnu društvenu odgovornost i gradi poverenje.

Ključne stavke i sadržaj “Izveštaja o održivosti za 2012. godinu” sumirani su u nastavku.

Karakteristike

1.       Izveštaj je struktuiran po odeljcima koji odgovaraju frazama iz Epsonove Filozofije menadžmenta.

2.       Ovogodišnji izveštaj namenjen je publici koju uglavnom čine Epsonovi korisnici, a pažnja se obratila i na izveštavanje iz perspektive korisnika.

3.       Ovaj izveštaj pokriva globalne društvene i ekološke programe ove kompanije.

Leave a Reply