Hardware

Epson osvojio dve EDP nagrade u 2014. godini

Epson proizvodi su zabeležili dvostruki uspeh na dodeli nagrada Evropskog udruženja za digitalnu štampu (EDP) u okviru sajma FESPA Digital koji je održan ove nedelje. EDP je proglasio štampač SureColor SC-F2000 za “najbolji štampač za direktnu štampu na tekstilu” i Japanese Kozo Paper Thin papir za “najbolji nelepljivi medij na rolnu”.

Svake godine, EDP nagradama odaje se priznanje najboljoj inovativnoj tehnologiji koja se koristi za digitalnu štampu.

Model SureColor SC-F2000, prvi Epsonov štampač koji štampa direktno na odeći, omogućava manjim i srednjim preduzećima da ponude nove usluge dizajna i štampe na majicama. Ovaj štampač kombinuje visoke performanse i niske troškove održavanja i operative, a poseduje i Epsonov Garment Creator softver koji uključuje alat za izračunavanje troškova koji procenjuje trošak na osnovu potrošenog mastila.

Epson_SC-F2000

Epsonov prvi medij inspirisan Japanom, Japanese Kozo Paper Thin,  je providni papir od prirodnih vlakana duda debljine svega 34 gsm, koji je jak i izdržljiv. Kombinacija posebnog premaza i mastila obezbeđuje visoku zasićenost bojom, što je idealno za izradu profesionalnih fotografija. Izložbenih slika, kao i za materijale koji se koriste za dizajn enterijera. Ovaj papir se takođe može koristiti za izradu raznih proizvoda kao što su japanske zavese, sobne pregrade pa čak i papirni prozori.

Dankan Ferguson, direktor za profesionalnu grafiku u kompaniji Epson Europe, kaže “EDP nagrađuje inovacije u oblasti digitalne štampe, a činjenica da smo mi osvojili dve nas čini veoma ponosnim. Obe nagrade, štampač SureColor F-2000 i Japanese Kozo Paper Thin papir, na svoj način ističu naše nastojanje da korisnicima pružimo proizvode sa kojima će moći da istražuju nove mogućnosti na novim tržištima.”

Leave a Reply