Hardware

Epson predstavlja originalna rešenja za štampu na najrazličitijim medijima na sajmu Grafima 2014

Epson je danas na pres konferenciji koja je održana na sajmu Grafima u Beogradu predstavio inovativna rešenja za produkciju slika, od amaterske fotografije do profesionalnih otisaka koji se koriste u komercijalne svrhe. U skladu sa strategijom pojačavanja prisustva na vertikalnim tržištima predstavljen je prvi štampač koji štampa direktno na majicama, model SureColor SC-F2000 koji je za posetioce sajma izložen na štandu Epsonovog partnera, firme ProSign.

Kako bi konsolidovao svoju poziciju lidera u oblasti štampe fotografija i zaokružio ponudu inovativnih Ink Tank System štampača, Epson je takođe predstavio i prvi šestobojni A3+ štampač, L1800, koji nudi neprevaziđeno nisku cenu po odštampanoj fotografiji.

Renato and Ivana

Renato Vinćenti, marketing menadžer za razvoj u kompaniji Epson ovim povodom je izjavio: “Naša ponuda iz Pro-Graphic segmenta danas daje veliki broj mogućnosti. Epson ulaže zaista mnogo kako bi izašao u susret potrebama tržišta, osluškujući potrebe korisnika i istovremeno čuvajući reputaciju kada su u pitanju kvalitet, pouzdanost, jednostavnost korišćenja, ekološka prihvatljivost i niski, pa čak i najniži operativni troškovi, ako govorimo o Ink Tank System rešenjima. Svaki od ovih parametara je jasno konsolidovan u svakom od segmenata, od štampe komercijalnih fotografija pomoću, recimo, mini laboratorije, preko štampe reklamnih materijala i CAD grafike do industrijske štampe nalepnica i štampe na tekstilu. Epson će nastaviti da nudi najmodernije proizvode kako bi odgovorio na sve buduće potrebe koje drugačiji načini štampe zahtevaju.“

Kako digitalna štampa na tekstilu u svakom pogledu prevazilazi tradicionalne metode, ne samo po pitanju kvaliteta, uštede i ekološke prihvatljivosti, već i po pitanju slobode dizajnera da budu kreativni sa detaljima i bojama, Epson želi da zameni postojeće tehnologije kompletnim rešenjima koja će odgovoiti na sve potrebe ovog segmenta tržišta.
Kvalitetna i pouzdana digitalna štampa na tekstilu započeta je 2003. kada je italijanska kompanija Robustelli predstavila štampač Monna Lisa koji je koristio Epsonove glave štampača, mastila i tehnologiju štampe. Nakon ovog uspešnog poduhvata, Epson je nastavio da inovira u sopstvenim postrojenjima i ponudiio kompletna rešenja koja štampaju direktno na tekstilu i odeći.

Kao poslednja inovacija u štampi direktno na odeći izdvaja se model SureColor SC-F2000 čiji je rad demonstriran na samoj konferenciji za medije. SureColor SC-F2000 nudi kvalitetnu i brzu štampu na majicama uz fleksibilnost koja dizajnerima daje potpunu slobodu da izraze svoju kreativnost. Dugogodišnje znanje i iskustvo iz oblasti štampe rezultiralo je ovim ekološki prihvatljivim štampačem koji briljira u preformansama i nudi niske troškove održavanja.

Posetioci sajma Grafima, pored modela SureColor SC-F2000, na štandu ProSign-a mogu pogledati fenomenalni štampač za tekstil SureColor SC-F6000, kao i 64-inčni štampač za reklamne materijale SureColor SC-S30610 koji se već pokazao i dokazao u praksi.

Pored štampača velikih formata koji su namenjeni profesionalim štamparima, Epson je predstavio i model kojim jasno stavlja do znanja da želi da zadrži poziciju lidera u segmentu štampe fotografija – L1800 – foto štampač A3+ formata sa rezervoarima izuzetno velikog kapaciteta. Njegovu osnovu čini Micro Piezo tehnologija koja u sprezi sa originalnim Epson mastilima garantuje precizne, postojane i kvalitetne fotografije i dokumente u boji po najnižoj mogućoj ceni na tržištu. L1800 je jednostavan za koršćenje i dopunu i kao takav je idealan za fotografe, entuzijaste, advertajzing agencije i sva manja poslovna okruženja koja žele da iskoriste prednosti šestobojne štampe. Epson će ponudu foto štampača baziranih na ITS tehnologiji dopuniti novim modelima krajem ove godine.

Sve gorepomenuti modeli, bez obzira na primenu, pokazuju da Epson, pored kvaliteta, takođe obraća pažnju na troškove štampe, bilo da je u pitanju foto štampač za amatere, bilo da je u pitanju LFP za profesionalna okruženja. Kao takvi, oni predstavljaju idealna rešenja za pokretanje malog biznisa u uslovima gde su produktivnost, ekonomičnost i pouzdan kvalitet imperativi za uspešno poslovanje.

Leave a Reply