Hardware

Epson prepustio Sonyju deo TFT LCD proizvodnje

Epson će Sonyju prepustiti delove proizvodnih kapaciteta, yapsolenih i intelektualnog vlasništva

Kompanije Seiko Epson Corporation (Epson) i Sony Corporation (Sony) objavile su da je postignut sporazum o prenosu dela poslovne imovine grupacije Epson iz područja malih i srednje velikih TFT LCD ekrana, kojom unutar grupacije upravlja firma Epson Imaging Devices Corporation (“Epson Imaging”), na grupaciju Sony.

SonyEpson i Sony razgovarali su o mogućem sporazumu u poslovnom području malih i srednje velikih TFT LCD ekrana još od objave u martu 2009., kada su takvu mogućnost najavili. Sporazum predviđa prenos određenog dela imovine grupacije Epson na grupaciju Sony, što je podložno dobijanju potrebnih vladinih odobrenja.

Budući da je među najvažnijim prioritetima nastavak kontinuiranog podmirivanja potreba korisnika, segment prodaje u sklopu poslovnog područja malih i srednje velikih TFT LCD ekrana kojim upravlja Epson Imaging biće prenesen na grupaciju Sony tokom 2009. godine.

Potom se planira prenos određenog dela imovine vezane za proizvodnju u vlasništvu Epson Imaging na korporaciju Sony Mobile Display Corporation (SMD)  1. aprila 2010. koji će od tog datuma delovati unutar grupacije Sony.

Leave a Reply