Hardware

Epson ulazi na tržište direktne štampe na odeći

Kompanija Epson je svojoj ponudi štampača za tekstil dodala prvi štampač za direktno štampanje na odevnim predmetima, model SureColor SC-F2000. Kako se očekuje da će 2014. godine vrednost tržišta štampe na tekstilu prevazići cifru od 200 miliona eura, male i srednje firme će moći da profitiraju zahvaljujući karakteristikama koje donosi model SureColor SC-F2000. Uz visoke preformanse, niske operativne troškove i troškove održavanja, ovaj model omogućava firmama da ponude uslugu koja unosi novinu u dizajn i štampu na majicama.

 

Onlajn prodaja majica, štamparije koje nude uslugu štampanja na majicama, čak i korporativni korisnici će imati koristi od modela SC-F2000, jer mastilo koje ovaj štampač koristi daje otisak koji ne puca i koji je prijatan na dodir. Korisnici mogu prilagoditi sistem prema svojim potrebama, birajući između CMYK seta mastila za bele odevne predmete, i CMYK seta sa do četiri bela mastila za odevne predmete u boji.

epon-stampac-ya-odecu

Štampač dolazi sa Garment Creator softverom koji je razvio Epson, koji uključuje funkciju obračuna troškova štampe izračunavajući količinu i cenu mastila korišćenog za svaku pojedinačnu štampu. Ovo može biti korisno ukoliko želite da odredite popust. Ovaj softver dizajnerima daje slobodu da izraze svoju kreativnost originalnim i upečatljivim dizajnom majica, kapa i torbi debljine materijala do 25 mm.

 

Nil Grinhalž, menadžer za proizvode u kompaniji Epson Europe, izjavio je: “Specifično za ovu industriju je da je ovo prvi sistem gde su glava, mastilo i osnova dizajnirani i proizvedeni od strane iste kompanije. Hardver i mastilo su dizajnirani da rade u sprezi i pruže korisnicima pouzdanost i visok kvalitet proizvodnje, po kojima je Epson i poznat.”

 

“Pored toga što će im štampač povećati prihode, korisnici mogu biti sigurni da je Epson primenio svoje dugogodišnje znanje i iskustvo iz oblasti štampe kako bi konstruisao ekološki prihvatljiv uređaj koji briljira u preformansama i nudi niske troškove održavanja.”

 

Sa Epsonovom dugotrajnom TFP glavom za štampanje, model SC-F2000 je sposoban da odštampa jednu belu majicu za 27 sekundi kada koristi dual kolor režim i majicu u tamnoj boji za 111 sekundi, koristeći belo mastilo i mastilo u boji, tako da je proizvodnja brza, bez kompromisa kada je u pitanju kvalitet štampe.

 

Kada se SureColor SC-F2000 koristi u kombinaciji sa Epson’s UltraChrome DG mastilom (dostupnim u ketridžima od 250 ml ili 600 ml), rezultati se najbolje vide na tamnim tkaninama, jer je njegovo belo mastilo postojano. Belo mastilo cirkuliše kroz sistem i dizajnirano je tako da ne dovodi do začepljenja, povećavajući produktivnost, što omogućava da rokovi budu dosledno ispunjeni.

 

Model SC-F2000 nudi rezoluciju od 1440x1440dpi za preciznan oblik kapljice i njenu aplikaciju, dok široka paleta boja proizvodi živopisne otiske jasnih kontura i finih prelaza.

 

 

Pored sposobnosti da stvori trajni vizuelni pečat. Epsonovo UltraChrome DG mastilo je prijatno na dodir i ne šteti koži. Ekološki prihvatljivo mastilo poseduje  Oeko-Tex® Standard 100[1] sertifikat, što znači da ne sadrži nikakve štetne materije.

Leave a Reply