Foto · Hardware

Epsonov projektor za novu generaciju učionica

Model EB-410W jednostavan je za upotrebu, a short-throw tehnologija omogućava projekciju na veoma maloj udaljenosti

Vodeći proizvođač projektora, kompanija  Epson danas je na tržište plasirala model EB-410W, projektor namenjen za obrazovnu i poslovnu upotrebu. Projektor EB-410W sa veoma male udaljenosti projektuje bistre, velike slike širokog ekrana bez bleštećeg efekta  i bez senke. Osim toga, model EB-410W jednostavan je za instalaciju, lagan je i ima izvrsnu zaštitu. Tehnologija je danas sastavni deo učenja, a sa sve većom primenom interaktivnih belih ploča u obrazovnim okruženjima, Epsonov model EB-410W odgovarajući je projektor za modernu učionicu.

Zahvaljujući novom 3LCD panelu, minimalna udaljenost od površine projektovanja je za 5% kraća u odnosu na prethodne modele, uz mogućnost prikazivanja slike širine do 60’’ (152,4 cm) sa udaljenosti od svega 62cm, bez bleštanja i senki. Model EB-410W je pored toga vema tih za vreme rada i jednostavan za instalaciju. Dodatni edukacioni materijali poput DVD-a ili muzike mogu se takođe puštati uz kvalitetan zvuk zahvaljujući ugrađenom zvučniku snage 10W.

Niz sigurnosnih osobenosti štiti projektor od potencijalne krađe. Verzija proizvoda posebno namenjena za obrazovne svrhe, tj. EB-410We, zaštićena je lozinkom te dolazi sa torbom koja sadrži slike i nalepnice sa upozorenjima. Takođe, budući da nije ugrađen prikaz upravljačke ploče, uređaj se ne može koristiti u slučaju krađe.

Kao i kod svih Epsonovih proizvoda, prilikom izrade vodilo se računa i o pitanju utjecaja na okoliš te je predstavljeni model izuzetno učinkovit po pitanju potrošnje energije.

Leave a Reply