Hardware

Ergonomska bežičnost

 Logitech Wireless

Ergonomski talasati dizajn nove bežilne Logitech tastature omogućava postavljanje dlanova i prstiju u najprirodniji položaj tokom kucanja

ako bi korisnicima pružio više komfora u radu, Logitech je danas predstavio inovativno dizajniranu tastaturu koja predstavlja značajan evolucijski korak u odnosu na dobro poznatu klasičnu tastaturu, a ipak ne zahteva od korisnika da ponovo uče da kucaju. Novi Logitech Cordless Desktop Wave i Logitech Wave Keyboard donose inovativni zakrivljen dizajn koji povećava komfor upotrebe za korisnike Mac i PC računara, koji žele da posao obavljaju efikasnije i udobnije.

Logitech je uključio tri elementa u svoj novi dizajn kako bi povećao udobnost bez potrebe da korisnici menjaju način kucanja. Naime, elementi novog dizajna su: inovativni zakošeni raspored tastera, čvrsto zakošenje oblika slova U i mekani, ergonomski oblikovan, oslonac za dlanove. U odnosu na uobičajene ergonomske tastature, korisnici mogu odmah, bez prethodnog navikavanja, da koriste novu Logitech tastaturu. Novi dizajn omogućava postavljanje dlanova i prstiju u takav položaj koji obezbeđuje prirodan komfor tokom kucanja.

“Sa povećanjem svesti o neophodnosti većeg komfora u svakodnevnom životu, novi proizvodi kompanije Logitech donose rešenje u pravom trenutku” izjavio je Denis Pavillard, potpredsednik marketinga za tastature i desktop komplete kompanije Logitech. “Sudeći po studiji koja je za potrebe kompanije Logitech urađena na Harvardu, prosečan korisnik otkuca otprilike dva miliona karaktera svake godine – to je jednako 200 sati neprekidnog kucanja. Novi dizajn iz Logitech-a će oduševiti korisnike svojom idealnom usklađenošću po pitanju komfora i upotrebljivosti”.

Wave: Prsti postavljeni u prirodni položaj

Prsti jedne ruke se međusobno razlikuju po dužini – na primer, kažiprst je duži od malog prsta. Kako bi izašao u susret suštini oblika ljudske šake, ključni element novog Comfort Wave dizajna je njegova stepenasta talasasta zakošenost, koja omogućava prstima da budu u prirodnom položaju i koji podržava njihovu međusobno različitu dužinu. Tasteri nove Wave tastature su viši u predelu oko tastera “A” i tastera “Enter”, koji se uobičajeno pritiskaju kraćim prstima. Duž predela u kom koristite kažiprste, tasteri se spuštaju sve do pozicije tastera “D” i “K”, koji se uobičajeno koriste dužim srednjim prstima. Idući dalje, ka tasterima “G” i “H” visina se opet povećava kako bi se koristili kažiprsti. Raspon u kome varira visina tastera iznosi 4mm. Kako se na ovaj način šake i prsti drže u mnogo prirodnijem položaju, dizajn nove Wave tastature eliminiše neprijatan položaj šake i podlaktica, povećavajući na taj način udobnost i povećavajući produktivnost tokom rada.

Zakrivljeni raspored: omogućava pouzdanost zahvaljujući tasterima jednakih dimenzija

Zakrivljena tastatura, oblika slova U, u poređenju sa ostalim zakrivljenim tastaturama donosi identične dimenzije tastera što omogućava korisnicima da kucaju sa više pouzdanosti i udobnosti. Precizno zakošenje pod uglom od 5 stepeni omogućava korisnicima da drže šake širom otvorene u prirodnom položaju umesto da im zglobovi budu zgrčeni. Kako su svi tasteri međusobno istih dimenzija i iste veličine, proces učenja je jednostavan; korisnici mogu koristiti novu tastaturu odmah. ”Space” taster, kao taster koji se najviše koristi, takođe ima talasasti i zakošeni oblik i većih je dimenzija kako bi ga bilo lakše pritisnuti.

Omekšani, oblikovani oslonac za dlanove: dlanovi u ugodnom položaju

Omekšani i prirodno oblikovani oslonac za dlanove prati talasasto oblikovani raspored tastera i omogućava ugodno oslanjanje dlanova na tastaturi. Zahvaljujući svojoj mekanoj gornjoj površini, oslonac za dlanove predstavlja udobno mesto za odmor dlanova u pauzama između kucanja.

Pogodni tasteri sa prečicama

Kako bi se dodatno povećala udobnost tokom upotrebe, Comfort Wave tastatura nudi i velike, korisne tastere sa prečicama koje je lako uočiti i pritisnuti. I na PC i na Mac računarima, sa instaliranim pratećim Logitech softverom, dodatni tasteri se mogu isprogramirati tako da pokreću foldere, web stranice ili aplikacije, kao što su programi za pregled fotografija ili slušanje muzike. Korisnici Windows Vista operativnog sistema pomoću prečica mogu da aktiviraju Flip3D kao i Windows Sidebar i Vista gedžete. Logitech je razvio novi Vista gedžet indikator koji se odnosi na tastere: caps lock, num lock i scroll lock, indikator brzine kucanja i merač broja grešaka tokom kucanja koji prikazuje koliko je puta korisnik pritisnuo taster „backspace“. Za vlasnike Mac računara, pritiskom na taster Media Center aktivira se Front Row aplikacija.

Logitech Cordless Desktop Wave

Logitech Cordless Desktop Wave komplet se sastoji od bežične tastature novog dizajna i bežičnog laserskog miša. Laserski miš pogodan i za levoruke i dešnjake dizajniran je tako da se uklopi uz atraktivni zakrivljeni oblik Wave tastature. Miš na kojem se nalazi mekani gumeni držač, pruža lasersku preciznost na nivou piksela. I miš i tastatura imaju na sebi indikator stanja baterije koji svetli kako bi upozorio korisnike kada su baterije prazne, eliminišući na taj način neprijatnosti prouzrokovane gubitkom napajanja.
Cena i dostupnost

Logitech Cordless Desktop Wave set koji se sastoji od tastature i miša očekuje se u prodaji širom sveta počev od kraja avgusta i imaće preporučenu maloprodajnu cenu od 89.99 USD. Logitech Wave Keyboard koja se povezuje na računar putem kabla se očekuje u prodaji početkom oktobra uz preporučenu maloprodajnu cenu koja će iznositi 49.99 USD.

Leave a Reply