Hardware · Notebook-Netbook

Ericsson i Dell sarađuju na novoj generaciji prenosnih računara

Ericsson i Dell sarađuju sa ciljem da međunarodni putnici ostanu online posredstvom nove generacije Dellovih prenosnih računara koja će podržavati roaming bez prekida u HSPA mobilnim širokopojasnim mrežama, u tri frekvencijska pojasa. Dell će ponuditi ugrađene Ericssonove HSPA module tokom drugog kvartala 2008.

HSPA je najpopularnija mobilna širokopojasna tehnologija, sa više od 185 mreža u komercijalnom radu koje širom sveta poslužuju više od milijardu korisnika. Ericssonovi HSPA moduli omogućuju krajnjem korisniku jednostavno i troškovno efikasno rešenje za širokopojasni pristup tokom putovanja. Posebno su optimizovani za rad sa prenosnim račuanrima i nude odlične performanse za download i upload uz duže trajanje baterije te rad bez prekida prilikom promene mreže.

Moduli takođe poseduju GPS prijemnik koji se može koristiti za aplikacije u području  pozicioniranja i navigacije. Uz Ericssonovu HSPA chipset tehnologiju i korporativnu ekonomiju razmera te dugoročne odnose sa operatorima, Ericsson može ponuditi vrlo konkurentno rešenje za mobilni širokopojasni pristup, što će biti daljni pokretač masovnog tržišta u ovome sektoru.

Predviđanja analitičara pokazuju da će se 2011. godine prodavati oko 200 miliona prenosnih računara godišnje, a polovina od njih će imati ugrađene HSPA mobilne širokopojasne module.

Korisnici će sve češće moći mobilnim putem koristiti širokopojasne usluge te pristupati celom nizu atraktivnih usluga sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme uz terminal po izboru.

Leave a Reply