Hardware · Notebook-Netbook

Ericssonovi HSPA moduli u LG prenosnim računarima

LG Electronics je izabrao Ericssonove HSPA module koje će početi da ugrađuje u prenosne računale LG Electronicsa tokom trećeg tromesečja 2008 godine . HSPA je na svetu komercijalno najviše korišćena tehnologija za mobilni širokopojasni pristup.

HSPA tehnologija korisnicima omogućava doživljaj poput DSL tehnologije, uz dodatak istinske mobilnosti. U svetu je trenutno 207 HSPA mreža u komercijalnom radu, koje opslužuju preko milijardu korisnika. Ericssonovi HSPA moduli omogućuju krajnjem korisniku jednostavno i troškovno efikasno rešenje za širokopojasni pristup tokom putovanja.

Posebno su optimizovani za rad sa prenosnim  računarima i nude odlične performanse za download i upload uz duže trajanje baterije te rad bez prekida prilikom promene mreže. Uz Ericssonovu HSPA chipset tehnologiju i korporacijsku ekonomiju razmera te dugoročne odnose sa operatorima, Ericsson može da ponudi vrlo konkurentno rešenje za mobilni širokopojasni pristup, što će biti daljnji pokretač masovnog tržišta u ovome području.

Predviđanja analitičara pokazuju da će se 2011. godine prodavati oko 200 miliona prenosnih računara godišnje, a Ericsson predviđa da će polovina od njih će imati ugrađene HSPA module. Korisnici će sve češće moći mobilnim putem pristupati celom nizu atraktivnih usluga sa bilo kojeg mesta i u bilo koje vreme uz terminal po izboru.

Leave a Reply