Hardware · Notebook-Netbook

EuP sertifikat za Asusovu N seriju

Asusov CEO Tony Chen primio je EuP nagradu u Taipeiju za N seriju prenosnih računara. Radi se o priznanju za najviše standarde zaštite životne okoline tokom proizvodnje, za vreme upotrebe i kod recikliranja

EuP (Energy using Products) dodeljuje Det Norske Veritas. Sertifikat uzima u obzir stroge kriterijume zagađenja vazduha, vode i zemlje, uključujući nivo buke i vibracija tokom proizvodnje. Izuzetno je bitan i način zbrinjavanja, te postupak reciklaže na kraju životnog veka proizvoda. Asus je, prvi na svetu za proizvodnju prenosnih računara, primio EuP sertifikat za N seriju koja uključuje N10, N20, N50 i N80 modele.

N serija prenosnih računara dobila je i još i EPEAT nagradu, te EU Flower, a još 50 modela je dobilo Energy Star za štedljivost u radu. Zanimljivo je napomenuti, da najmanji N10 model postoji i u konfiguraciji sa superštedljivim Intel Atom procesorom, te nVIDIA GeForce 9300 grafikom, čime je prvi i trenutno jedini netbook na tržištu sposoban za kvalitetno igranje 3D igara.

Leave a Reply