Hardware · PC računari

Extreme Networks unapređuje vaš data centar

Kompanija Extreme Networks je najavila novu revolucionarnu aktivnu komponentu namenjenu data centrima. Ova komponenta obezbeđuje vrhunske performanse koje povećavaju ekonomičnost mreže, produžavaju joj vek i povećavaju sposobnost širenja uz relativno niske troškove.

Novi Summit X650, 24 portni 10 gigabitni fiksni svič, koji omogućava paralelnu komunikaciju, obezbedio je potpuno novi pristup data centrima, zahvaljujući između ostalog i najvećem kapacitetu koji trenuno postoji na tržištu, kao i tehnologiji skladištenja podataka. Ovaj svič klijentima obezbeđuje fleksibilnost i nesmetanu migraciju na servere koji podržavaju 10 gigabitne i gigabitne brzine.

Savremeni data centri moraju imati mogućnost finansijski isplative nadogradnje na 10 gigabitnu ethernet core tehnologiju, budući da zahtevi za njihovom propusnom moći prevazilaze gigabitne brzine. Summit X650, univerzalna, vrhunska 1RU aktivna komponenta, podržava dizajn koji unapređuje dinamiku odlučivanja data centra uz pomoć future-proof tehnologije, impresivnog kapaciteta kombinovanja i skladištenja podataka i arhitekture visokih performansi. Zahvaljujući Summit X650, kompanije sada poseduju mogućnost da podrže i omoguće finansijski isplativu nadogradnju na 10 gigabitni ethernet, istovremeno štiteći već postojeće investicije u aktivne komponente i servere.

Višenamenski dijapazon od 10 gigabita

Summit X650 aktivne komponente podržavaju 10 gigabitni ethernet visoke gustine, u okviru jedne RU sa najviše 32 10gigabitnih portova u jednom sistemu, ili sa najviše 256 portova u kombinovanom sistemu. Summit X650 obezbeđuje dugotrajnost mreže podržavajući kvalitetno kombinovanje svičeva sa ukupnom propusnom moći od 512 Gbps – najvišom u koja trenutno postoji na tržištu. On podržava, takođe, i podesivost veličine mreže sa 10 gigabitnim portovima velike gustine, 10GBASE-T ili SFP sa optičkim interfejsima.

Višenamenski interfejs moduli (VIM-ovi) koji su dostupni za Summit X650 aktivne komponente, omogućavaju podešavanje data centara na tzv. “performanse po potrebi” osnovi. VIM-ovi utiču na SummitStackTM tehnologiju i tako omogućavaju kombinovanje kako 10 gigabitnih Summit X650 svičeva tako i postojećih gigabitnh Summit X450 aktivnih komponenti u okviru istog steka, što dovodi do minimuma prekida i tako štiti investiciju u postojeće svičeve i servere.

ExtremeXOS: Napredni modularni operativni sistem

Kao i svi ostali proizvodi iz Summit X serije, kompanije Extreme Networks, i Summit X650 podržava ExtremeXOS – modularni operativni sistem nove generacije koji je kompatibilan sa aktivnim komponentama namenjenim osnovnom, perifernom i krajnjem sloju mreže. ExtremeXOS obezbeđuje visoku dostupnost i fleksibilnost svojom otvorenom arhitekturom i jednostavnošću, sa jedinstvenom i konzistentnom osnovom kroz čitavu mrežu.

“Naš pristup data centrima usmeren je na rešavanje najvećeg problema – cilj je zadovoljiti potrebu klijenta da poboljša performanse data cetra tamo gde su mu najpotrebnije, a da istovremeno zaštiti već postojeće investicije u infrastrukturu”, rekao je Douglas Murray, potpredsednik i generalni direktor Extreme Networks Volume Products Group i dodao, “Uz do sada neprevaziđene performanse i fleksibilnost Summit X650 aktivnih komponenti, uključujući i naprednu stek arhitekturu koja je deo ExtremeXOS operativnog sistema, mi obezbeđujemo jedno potpuno novo i drugačije rešenje za data centre.”

Cena i dostupnost

Summit X650 aktivne komponente će se na tržištu pojaviti u oktobra 2008, i koštaće od 19,995 USD.

Leave a Reply