nikkor
Foto

80. godišnjica NIKKOR objektiva

NIKKOR je brend fotografskih objektiva kompanije Nikon.

NIKKOR fotografski objektiv ove godine slavi 80. godišnjicu od objavljivanja prvog objektiva 1933. godine. Ime NIKKOR je nastalo dodavanjem slova „r“ – što je bila uobičajena praksa imenovanja fotografskih objektiva u vreme kada je ime nastalo – reči „Nikko“, romanizovanoj skraćenici za Nippon Kogaku K.K., originalno ime korišćeno kada je kompanija osnovana.

nikkor

Visoki standardi kompanije Nikon se primenjuju u svim fazama, od početnog dizajna i razvoja do objavljivanja konačnog proizvoda, sa ciljem da se ostvari dizajn koji zadovoljava potrebe korisnika, te na sistem proizvodnje i ispitivanja koji obezbeđuju vrhunski kvalitet NIKKOR objektiva.

Paleta Nikon objektiva za fotoaparate sa zamenljivim objektivima se trenutno sastoji od preko 80 tipova objektiva, uključujući ultraširokougaone do super-telefoto objektive, objektive „riblje oko“, objektive sa zumom, mikro objektive i objektive sa kontrolom perspektive (PC-E) koji podržavaju širok spektar primena, kao i 1 NIKKOR objektive za napredne fotoaparate sa zamenljivim objektivima. Kompanija Nikon će i dalje razvijati i objavljivati visokokvalitetne proizvode koji su privlačni korisnicima širom sveta.

Leave a Reply