Foto

AF-S DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II novi prenosni zum objektiv

Nikon danas predstavlja AF-S DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II, neverovatni prenosni zumirajući objektiv koji izlazi na tržište zajedno sa novim fotoaparatom Nikon D3300 D-SLR, idealnim za početnike.

Sjajni prvi objektiv sa kojim ćete verno fotografisati svakodnevne životne trenutke, NIKKOR 18–55mm VR II je najlakša verzija jednog od Nikonovih najpopularnijih prenosnih objektiva za sve situacije. Uz težinu od samo 195 g, opremljen mehanizmom za uvlačenje objektiva, ovo je objektiv male veličine i velikih mogućnosti. Zum od 3x pokriva popularan opseg žižne daljine od 18–55 mm, što je savršeno za različite situacije; optički dizajn pruža oštre fotografije visokog kontrasta i HD filmove; a Nikonov sistem za smanjenje vibracija osigurava jasnije fotografije nego ikada pre.

AF-S-DX-NIKKOR-18–55mm-f3.5–5.6G-VR-II

Zurab Kiknadze, menadžer proizvoda za objektive, pribor i softver u kompaniji Nikon Europe kaže: „Nikonov objektiv od 18–55 mm dugo je služiopočetnicima sa Nikonovim D-SLR sistemom kao uvod u svet NIKKOR optike. Kako bi se ispunila interesovanja šireg spektra korisnika, uvek je bilo presudno osigurati da ovaj objektiv bude dostupan po pristupačnoj ceni, svestran i sa stalnim dobrim rezultatima. Značajno kompaktniji, prenosni naslednik, novi objektiv Nikon 18–55 mm ispunjava ove kriterijume i podiže ih još više, pružajući poboljšan kvalitet slike bez uticaja na cenu i svestranost.”

Svakodnevni trenutci

Od laskavih portreta do događaja ispunjenih akcijom, višenamenski zumirajući objektiv NIKKOR 18–55mm VR II predstavlja lak način kako snimiti najbolje trenutke. Kompaktan i prenosan, on daje fotografijama i HD filmovima žive boje i izuzetnu oštrinu. Optički zum od 3x pruža raznovrsne perspektive, od širokougaone do umerene telefoto perspektive, koje su pogodne za sve, od pejzaža i interijera do portreta i udaljenih akcija. Sjajan objektiv kao vaš partner kada imate slobodan dan, idealan je način za putovanje bez opterećenja.

Smanjenje vibracije

Pored svoje kompaktne veličine, ovaj objektiv poseduje Nikonov sistem za smanjenje vibracija koji omogućava jasne slike bez zamućenja, bilo da fotografišete širokougaoni grupni portret pri slabom osvetljenju ili zumirate kako bi fotografisali udaljene objekte. Dizajnirana kako bi omogućila stabilnije fotografisanje iz ruke, Nikonova VR tehnologija omogućava da fotografišete i do četiri puta brže bez zamućenja slika koje može nastati usled podrhtavanja fotoaparata. Fotografisanje u uslovima slabe osvetljenosti često znači da fotoaparat koristi manje brzine zatvarača, ali uz VR možete uživati u oštrim slikama bez korišćenja stativa ili blica. Takođe ćete dobiti oštrije slike prilikom zumiranja i fotografisanja objekata u daljini ili prilikom fotografisanja izuzetno krupnih kadrova.

Dizajniran za digitalno

Objektiv AF-S NIKKOR 18–55mm VR II konstruisan je kako bi ispunio zahtevne potrebe digitalne fotografije za izuzetnim rezultatima pri svakom fotografiranju. Optički dizaj donosi 11 elemenata u osam grupa, a element asferičnog sočiva minimalizuje sfernu aberaciju i druge oblike distorzija osiguravajući pritom visoku rezoluciju i kontrast. Nikonova kompaktna tehnologija motora Silent Wave (SWM) omogućava tih, brz i precizan rad autofokusiranja, što je naročito prednost prilikom snimanja filmova.

Ultraprenosiv

Pravi objektiv za nošenje svuda, njegovo telo je teško samo 195 g tako da gotovo da nećete ni primetiti da ga nosite. Objektiv je dug samo 76 mm kada je rasklopljen i u upotrebi, a poseduje mehanizam za uvlačenje objektiva koji ga smanjuje na 59,5 mm dužine kada je uvučen. Kompaktan, lagan i raznovrstan, ovo je savršeni sveobuhvatni objektiv za početnike u D-SLR fotografiji.

Leave a Reply