Foto

AMD objavio najnaprednije AMD Catalyst drajvere

AMD je danas objavio da su AMD Catalyst™ grafički drajveri nezavisno verifikovani kao najstabilnije i najpouzdanije iskustvo u industriji, i da uvode intuitivan korisnički interfejs. Novi korisnički interfejs je dostupan za sve AMD Radeon™ drajvere podržavajući desktop, notbuk i čipset grafička rešenja. Sa podrškom za Windows® 7 i Windows® Vista operativne sisteme, novi AMD Catalyst™ drajveri pružaju industriski-vodeću stabilnost, napredne performanse i superiornu upotrebljivost i jednostavnost.

“AMD Catalyst softverska unapređenja koja danas objavljujemo pomažu da nabolja grafička rešenja u industriji postanu još bolja, i da dalje nastave pružati najviši nivo stabilnosti i pouzdanosti,” kaže Ben Bar-Haim, korporativni potpredsednik softverske, AMD Proizvodne Grupe. “danas objavljeni drajveri donose značajno unapređenje u korisnički interfejs, čineći ga više intuitivnim nego što je to ikad bio pružajući korisniku sve prednosti širokog spektra funkcionalnosti njihovog AMD Radeon grafičkog hardvera. Naš standard u mesečnom izdavanju novih drajvera je dizajniran tako da uključi sva performansna unapređenja, ne samo vezano za naše grafičke proizvode nego i za naše nadolazeće AMD Fusion Akcelerisane Procesorske Jedinice (APU-ove).”

Ne zavisna grupacija, Perseus Labs, sprovela je testiranje stabilnosti pomoću Microsoft® Windows Logo Kit (WLK) Windows Hardware Quality Labs (WHQL) da bi uporedila stabilnost AMD grafičkog hardvera naspram konkurentskog.[1] Koristeći različite drajvere i konfiguracije, testovi određuju stabilnost drajvera pod ekstremnim uslovima. Primećeno je da, samo AMD-ov hardver i drajverski softver prolaze sve testove u 100% slučajeva bez ikakvog otkazivanja ili padanja sistema.

AMD Catalyst Kontrol Centar™ je sada mnogo intuitivniji, sa task-baziranim otkrivajućim modelom i koristi poznati korisnički interfejs koncipiran na bazi Internet pretrazivača, kao što je navigacioni bar i polje za pretragu. Dodatak brzih navigacionih opcija i interfejsa prilagođenog promeni dimenzija, plus uvođenje predefinicija i “jedan-klick” pristupa bilo kojem podešavanju, doprinosi mnogo efikasnijem korisničkom iskustvu.

AMD Catalyst™ softverska unapređenja su takođe dizajnirana da korisnicima pruže više od njihovog AMD Radeon™ hardvera, sa čestim objavljivanjima koja uključuju unapređenja kojima se pomaže u povećanju produktivnosti, i pružanju unapređenog igračkog iskustva, boljih video sposobnosti i efikasnije potrošnje električne energije.

Sa besplatnim mesečnim unapređenjima AMD Catalyst™ drajvera, AMD je u stanju da korisnicima pruži značajna poboljšanja performansi u brojnim top PC naslovima. Na primer, ATI Radeon™ HD 5800 serije korisnicima su poboljšane performanse i do 68% u pojedinim igrama, putem redovnih AMD Catalyst™ drajverskih unapređenja.

Najnovija unapređenja AMD Catalyst™ softvera će sadržati i DivX Plus Codec Pack za AMD Radeon™ HD 6800 i HD 6900 seriju grafičkih kartica, rezultat čeka će biti smanjen šum na PC-jevima kućnog bioskopa i u unapređenom video iskustvu prilikom gledanja DivX videa zbog smanjenog CPU opterećenja. Današnje unapređenje će takođe sadržati i AMD Catalyst™ drajversku podršku za OpenGL 4.1 omogućavajući veću geometrisku preciznost i povećanu rendering fleksibilnost.

Leave a Reply