Foto

BenQ G1 najtanja kamera sa okretnim ekranom na svetu

Kompanija BenQ je lansirala najtanje F1.8 digitalne kamere sa okretnim ekranom na svetu – G1.

“Optička tehnologija pravi neprekidan napredak kod BenQ-a. Danas je uzbudljiv dan za nas za predstavljanje modela G1, najtanju F1.8 kameru sa svetlim objektivom i okretnim ekranom na svetu*.” izjavljuje Čen (Chen), izvršni potpredsednik i generalni direktor BenQ-ovog centra za tehnologiju proizvoda.

“Svako u BenQ-u koji je radio na modelu G1 je iskazao veliku predanost u obezbeđivanju celokupnog rešenja za vizuelizaciju za naše kupce i ponosno su opremili ovu kameru sa mnoštvo funkcija i karakteristika, uz nadu da će to doneti radost našim cenjenim kupcima. Ova kamera nudi širok izbor za njihove fotografske potrebe, bez kompromisa na kvalitet.”

Ovaj BenQ konstruisani objektiv, koji se sastoji od sedam objektiva u šest grupa za izradu najtanje F1.8 digitalne kamere sa okretnim ekranom na svetu*, ima element asferičnog objektiva koji poboljšava fokusiranje i integritet slike. F1.8 svetli objektiv je konstruisan sa materijalom objektiva visokog prenosa i delimičnog od stakla, omogućavajući veći prenos svetla kroz objektiv u sredinama sa slabim osvetljenjem. Optički objektiv od 4.6x, dopunjen sa objektivom širokog ugla od 24mm i promenom objektiva za optičku stabilizaciju slike, može snimati lepe bokeh slike sa malom dubinom polja jer značajno zamagljuje pozadinu, stvarajući nadrealnu, profesionalnu i romantičnu sliku.

Okrenite svoj svet sa okretnim ekranom od 3” 920k piksela na 4Mpiksela CMOS senzoru, G1. Ovaj lepo napravljeni okretni ekran koristi AUO panel, koji ima široku gamu boja koje značajno poboljšavaju optičke performanse za zasićenije boje i realističnije slike. Oštrija, jasnija slika se može videti na ekranu sa visokim kontrastom i vernim prikazivanjem slika i video sadržaja iz svih uglova. Šta više, prikaz je jasan čak i pod vedrim nebom.

Okrugla skala sve-u-jednom za biranje režima rada na modelu G1 omogućava korisnicima lako prebacivanje između opšte korišćenih karakteristika –

  • Ručni režim rada za noćno snimanje (Handheld Night Shot) omogućava korisnicima da snime lepotu večeri bez napora i bez upotrebe stativa. Ovo je postalo moguće jer ova karakteristika pravi 6 ekspozicije od slike u jednu jedinu fotografiju svaki put kada pritisnite dugme okidača. Kod modela G1 je to dalje dovedeno do savršenstva sa tehnologijama ekskluzivne registracije slike (Exclusive Image Registration) i uklanjanje senke iz slike (Ghost Image Removal) za dobijanje jasnih slika.
  • Režim defokusiranje pozadine (Background Defocus) imitira obeležja DSLR kamere profesionalnog nivoa i kreira atraktivna i prirodna zamagljivanja pozadine. Meki bokeh efekat se dobija tako što model GI automatski snima dva snimka sa različitom dubinom polja i slaže ih zajedno, tako da korisnici dobijaju perfektan sastav bez potrebe za skupe objektive.
  • Ljudi sa aktivnim načinom života su obično puni akcije. Da li ste ikada promašili perfektan snimak za nekoliko milisekundi? Onda koristite režim neprekidno snimanje (Continuous Burst) da biste dobili 6 snimaka pune rezolucije u jednoj sekundi i držite pritisnutim dugme okidača za neprekidno snimanje fotografija. Snimite svaki pojedinačni dragocen trenutak i nikada nemojte više promašiti perfektan snimak!
  • Pod karakteristikom ‘Filter’, BenQ G1 obezbeđuje ‘MagiQ filter’ koji kreira nadrealne slike iz snova – kao magija, uz dodir intenziteta; režim ‘HDR-art’ za automatsko podešavanje jačine kontrasta, koji kreira izvanredne umetničke slike; dok režim uljano slikarstvo (Oil painting) i skiciranje (Sketch) omogućava korisnicima da istraže u sebi konvencionalnog umetnika; a režim naglasak na boju (Color accent) da istaknu jednu od boja u slici – bilo da su u pitanju usne drage osobe ili jednostavan prizor na pijaci.
  • Režim scena (Scene Mode) obezbeđuje korisniku izbor između 20 scena, uključujući ‘Lomo, ‘Riblje oko’, ‘Igračka’ i ‘360° panorame’ – Bilo da je trenutni pristup od unapred podešenih režima ili ručnog režima iz ‘P/Av/Tv/M režim rada’ sa izborom od 14 podešenja blende – Perfektno za uspešnu fotografsku priču na ličan način. BenQ smatra da komplikovanost ne mora da bude sastavni deo u zabavi ručnog fotografisanja.
  • Nemojte da budete sledbenik, preuzmite vođstvo i okrenite svet. Sa BenQ G1 svakog trena možete snimiti odlične trenutke. To se ne odnosi samo na neverovatne fotografije, nego takođe uživajte u slobodi snimanja video snimaka u punoj rezoluciji od 1080p bilo gde, bilo kada – iz bilo kog ugla sa BenQ G1.

Leave a Reply