Foto

BenQ GH600 digitalac sa super zumiranjem do 21x

BenQ je juče  lansirao svoj prvi digitalni fotoaparat tipa “Bridge” – model GH600. Kombinujući prednosti kompaktnog fotoaparata i efekti slike kao kod jednooke refleksne kamere, model GH600 se razmeće sa moćnim objektivom za super zumiranje od 21x; CCD senzorom od16-Mpiksela; objektivom širokog ugla od 25mm; O.I.S sistemom (optički stabilizator slike); LCD displejem od 3” 460K i velikim izborom režima snimanja fotografije. Ovaj model poseduje kompaktno i ergonomsko kućište dok obezbeđuje pristupačno rešenje za mlade ljude koji vole da podele svoje sopstvene unikatne ideje snimljenih na fotografijama i kojima je potrebno nešto malo više nego što to pruža još jedan kompaktan digitalni fotoaparat.

Obezbeđujući udobnost kompaktnog fotoaparata i isporučujući inovativni efekti slike, model GH600 pruža korisnicima sofisticirano iskustvo snimanja fotografije uz dodatu kreativnost. Objektiv sa super zumiranjem od 21x nudi obiman fokusni opseg od širokog ugla od 25mm do teleobjektiva od 525mm (koji je jednak sa kamerom od 35mm), a sa O.I.S sistemom (optički stabilizator slike) koji kompenzuje nenamerno drhtanje aparata i visokom osetljivošću na svetlost od ISO6400, model GH600 je u stanju da snimi kristalne čiste slike bez mrlja u najfinijem detaljima. Fotoaparat od 16-Mpiksela takođe karakteriše HDR tehnologija za unapređenje slike koja automatski podešava jačinu osvetljenja i kontrast čak i u uslovima osveteljenja sa najvišim kontrastom.

Mnogostran model GH600 snima brilijantno živahne HD 720p video snimke pri 30 kadrova u sekundi sa funkcijom zumiranja za tečno kretanje u scenama sa brzom akcijom iz daljine ili blizine, a međuzavisni taster za snimanje obezbeđuje brz pristup za trenutni početak snimanja tako da se ne izgubi nijedan dragocen trenutak. Snimanje fotografija iz blizine je lako sa režimom super makro kod modela GH600, koji može snimiti predmete iz blizine od 1 cm, održavajući neverovatne detalje i prisan osećaj.

Osim toga model GH600 unapređuje korisničko iskustvo u snimanju fotografija sa velikim izborom zabavnih režima snimanja; režim naglasak na jednu boju (Color Accent Mode) omogućava da izabrana boja ostane na slici dok se ostale pretvaraju u crnu i belu boju. Režim LOMO dodaje umetničke efekte na fotografijama, pretvarajući ih u umetnička dela sa neograničenom kreativnošću. Režim riblje oko (Fisheye Mode) kreira prikaz ciljanog snimka sa hemisfernim izobličenjem. A režim aukcija za veb (Web Auction Mode) kombinuje do četiri fotografije i predstavlja ih u formatu stila kolaža. Ostali režimi snimanja fotografije obuhvataju režim P/Av/Tv/M, režim panorame, brzo rafalno snimanje, funkcija unapređenje lepote i režim napredna pametna scena.

Leave a Reply