Foto

BenQ-ov novi fotoaparat S1240 OIS

BenQ je objavio da je danas proširio svoju liniju digitalnih fotoaparata serije S novim digitalnim fotoaparatom S1420 od 14 megapiksela. Elegantno smešten u metalizirano kućište jarko-narandžaste boje, model S1420 je dizajniran za one koji teže visokom kvalitetu slike, ali istovremeno cene kompaktnost i mobilnost svog cool fotoaparata.

Optički stabilizator slike (OIS) kod modela S1420 sprečava pojavu zamagljenosti na snimcima i predstavlja najmoćniju tehnologiju protiv podrhtavanja. Ova fantastična funkcija radi automatski i kompenzuje slučajne pokrete kamere ili sporije brzine okidača da bi isporučila kristalno oštre i jasne slike i sprečila da se unište vaši savršeni snimci.

S1420 je idealan fotoaparat sa bešavnom kombinacijom širokougaonog objektiva od 26 mm i 5x optičkog zuma. Širokougaoni objektiv daje prošireno vidno polje koje je potrebno za grupne fotografije i obezbeđuje da niko ne bude izostavljen, čak i kod snimaka izbliza. Moćni zum omogućava snimanje detaljnih fotografija i kada su subjekti na većoj udaljenosti.

BenQ HDR II tehnologija poboljšanja slike je magična funkcija koja korisnicima omogućava da snime odlične scene sa velikim kontrastima koje se obično teško mogu uspešno fotografisati. HDR II oslikava scene na fotografiji upravo onako kako ih vidite, sa očuvanim detaljima u tamnim i svetlim oblastima. Štaviše, HDR II omogućava preglede na sjajnom 3,0-inčnom LCD ekranu sa primenjenom HDR tehnologijom, tako da korisnici tačno znaju kakve fotografije će snimiti.

BenQ-ov fotoaparat S1420 dolazi sa punim opsegom kreativnih režima snimanja, kao što su “LOMO”, “Fisheye” i “Color accent”. “LOMO” dodaje efekte kao što su mračni uglovi, iskošena ekspozicija i prezasićene boje na snimcima i pretvara fotografije u umetnička dela koja se mogu izlagati u galerijama.

Primenite “Fisheye objektiv” da bi dobili širokougaoni polusferični prikaz subjekata na fotografiji – to je novi izvor zabave i daje zanimljive kreativne mogućnosti pri stvaranju fotografije. Efekat “naglašavanja boje” dozvoljava korisnicima da sačuvaju jednu izabranu boju na fotografiji dok ostale pretvara u crnu i belu, čime se naglašava atmosfera, a fotografije prenose raspoloženje i ličnost fotografa.

Čak i onda kada odličan fotograf ne može da uhvati željenu akciju, mogućnost modela S1420 da snimi HD film sa 720 piksela stupa na scenu i omogućava korisnicima da snime akcije na briljantnim i živopisnim HD video zapisima kristalne jasnoće detalja. Važni trenuci iz naših života sada se mogu sačuvati na velikim, prelepim filmovima.

Visokoosetljivi senzor modela S1420 može da snimi realistične i detaljne fotografije čak i kada je scena slabo osvetljena. Indeks ekspozicije ISO 6400 osigurava da se ne pokvare fotografije snimljene u diskoteci ili uz svetlost sveća u romantičnom restoranu.

Leave a Reply