Foto

BenQ-ova GL2030M serija LED monitora – GL

Širom sveta poznat ponuđač inovativnih vizuelnih displeja, kompanija BenQ sa ponosom danas predstavlja svoj najnoviji GL GL2030M (20”W) LED monitor. Sa trenutno nenadmašnim odnosom dinamičke kontrasti od 12.000.000:1, vremenom odziva od 5ms i BenQ-ovom sopstvenom Senseye® Human Vision tehnologijom, ovi LED monitori koji štede energiju su napravljeni sa dizajnom na umu – da lepo pristaju u domovima, kancelarijama i učionicama. Sa novom GL serijom BenQ ima cilj da u živote svih donese monitore koji fantastično izgledaju.

Dizajneri u kompaniji BenQ nisu bili zadovoljni površnim dizajnom pa zato ovi monitori sa sloganom „Izgledaju odlično“ žele da proteraju hladnu, skoro kliničku auru visoke tehnologije i da je zamene toplim, razigranim smislom za stil. Korisnici će biti oduševljeni nedostatkom krutih linija i oštrih ivica, jer su stare ideje osvežene zamenjene nežnim konturama i fino zaobljenim površinama. Elegancija i lakoća dizajna u celini prenete su na detalje kao što je mehurasti uzorak koji se pojavljuje na dekorativnoj maski ispod okvira ekrana, koja je istovremeno i pametno iskorišćena kao ventilaciona rešetka na zadnjoj strani.

Krunu ovog prelepog dizajna čini uzajamno i spretno prožimanje sjajnih i matiranih površina na različitim delovima monitora. Ovi monitori neće biti samo dovoljno moderni da budu centralni element na vašem radnom stolu, već će ostavljati i vizuelan utisak u dekoru svake prostorije, jer su dizajnirani da naglase živopisne i kreativne prostore u kojima žive korisnici.

“Izgledaju odlično” – to je važno, ali to se ne odnosi samo na hardver, već i na grafiku koju prikazuju – uživajte u dinamičnim video zapisima na ovom novom GL2030M LED monitoru, bez nepoželjnih efekata dupliranja ili drugih smetnji zahvaljujući vremenu odziva od 5ms. BenQ dodatno nagrađuje korisnike neizmernim dinamičkim kontrastnim odnosom (DCR) koji krasi ove LED monitore – GL2030M ima najveći DCR na svetu – pravu prestižnu vrednost od 12.000.000:1 koja maksimalno zasenjuje proizvode ostalih proizvođača.

Preciznost kontrasta koju pruža kompanija BenQ savršeno se adaptira na svaku pojedinačnu scenu, dajući pravu crnu boju, dublje boje i definiciju detalja kojima se otkrivaju obično neprimetni detalji, skriveni u najmračnijim scenama igrica ili filmova.

Novi GL2030 sadrži BenQ-ovu sopstvenu Senseye® Human Vision tehnologiju – mašinu za poboljšanje slike u vlasništvu koja imitira ljudsko oko – Senseye® poboljšava boju, jasnoću i kontrast video sadržaja i brzo „pegla“ slike zahvaljujući optimizaciji kretanja radi stvaranja dubljih, bogatijih i detaljnijih slika.

GL2030M dolazi sa velikim brojem različitih konektora: D-Sub; DVI-D; Line-In; konektor za slušalice. Štaviše, ovaj monitor je opremljen sa ugrađenim zvučnicima 2 x 1W koji će usavršiti vaše audio-vizuelno zadovoljstvo bez napora oko obezbeđivanja dodatnih audio uređaja.

Za razliku od CCFL tehnologije koja je korišćena u LCD monitorima, GL2030M koristi energetski efikasne panele sa LED pozadinskim osvetljenjem i zato, u poređenju za klasičnim CCFL monitorima, GL serija troši manje energije (14,3%), pa čak i u ekonomičnom režimu (39,3% manje). Novi LED monitor ima Microsoft® Windows 7 sertifikat, što ga čini potpuno kompatibilnim sa Windows 7 sistemima boja. Jednostavno povežite GL2030M sa računarom na koji je instaliran Windows 7 i operativni sistem će odmah prepoznati monitor, što čini instalaciju lakom ko pero.

Leave a Reply