Foto

BenQ W1220 novi, tanki džepni fotoaparat

Snimajte pametnije sa optičkim zumom 5X, širokougaonim objektivom od 28 mm, 12MP, ISO 6400

Svetski poznati ponuđač inovativnih vizuelnih displeja, kompanija BenQ, danas je predstavio svoj najnoviji uređaj sa koncepcijom digitalnog stila života – tanak džepni fotoaparat W1220 (18,4 mm), sa širokougaonim objektivom od 28 mm, 12 mega piksela, sa optičkim zumom 5X, fokusiranim da uhvati više od svega što donosi uživanje i kvalitet u naše živote. Savršene fotografije – od panoramske scene preko spontanih osmeha do „portreta ljubavi“ – osigurane su jednostavnošću tehnike snimanja „naciljaj i snimaj“ koju su omogućili vodeća SONY 1/2.3 inčna CCD kamera, visoka osetljivost ISO 6400 i P/Av/Tv/M režimi kontrole blende i okidača u profesionalnom stilu. W1220 je, takođe, obogaćen brojnim BenQ-ovim tehnologijama za poboljšanje slike, kao što su pametna scena, pametno fokusiranje, detekcija lica, hvatač osmeha, detektor treptanja i automatsko snimanje portreta ljubavi koje fotografisanje čini zabavnim, nenapornim i spontanim kao što je i sam trenutak.

Kaži: „Pametno!“

Sa pametnim funkcijama i ugrađenim mogućnostima za automatsku korekciju, lakoća korišćenja W1220 omogućava da i fotografi početnici naprave panoramske slike koje izgledaju profesionalno. Širokougaoni objektiv od 28 mm i 5X optički zum čine ovaj fotoaparat idealnim za ovekovečavanje nezaboravnih životnih trenutaka u bešavnoj digitalnoj perfekciji: hvata bogatiju scenu u nacionalnom parku; uključuje više ljudi na porodičnim okupljanjima. A kada je osvetljenje važno koliko i trenutak same prilike (kao što je zalazak sunca ili večera uz svetlost sveća), W1220 domaćinski čuva doživljaj zahvaljujući svojoj super osetljivosti od ISO 6400. Slike u uslovima slabog osvetljenja prave se bez zamagljivanja, dobro su definisane i prelepo prirodne, bez odbljesaka veštačkog osvetljenja.

Jednostavnost tehnike „naciljaj i snimaj“ fotoaparata W1220 zasniva se na brojnim naprednim tehnikama koje se automatski angažuju, oslobađajući korisnika od konfuznih kalibracija i kontrola i omogućavaju mu da se fokusira i uživa u datoj prilici:

• Pametna scena automatski detektuje osam različitih scenarija scena i bira onaj koji je najbolji za sliku: pejzaž / portret / pozadinsko osvetljenje / portret sa pozadinskim osvetljenjem / noćna scena / noćni portret / makro / zalazak sunca.
• Pametno fokusiranje eliminiše muke sa fotoaparatima prethodnih generacija koji su zahtevali prebacivanje u režim fokusiranja kada je objekat od interesovanja previše blizu.
• Hvatač osmeha i detektor treptanja pomažu da se uhvati savršeno spontani osmeh automatskim, brzim uzastopnim snimanjem – idealnim za trenutke iskrenosti.
• Automatska detekcija lica optimizuje nijanse boje kože i fokusira do 10 lica u jednom okviru – odlično za grupne fotografije na kojima svako želi da izgleda jasno i najbolje što može.

Fotografisanje je sada zabavnije i ne zahteva napor zahvaljujući režimu automatskog snimanja „portreta ljubavi“ koji korisniku omogućava da se snimi bez nezgodnog držanja fotoaparata da bi pritisnuo dugme okidača. Režim predmontaže je još jedna pametna opcija koja korisniku omogućava da prvo snimi pozadinu a da zatim slika subjekat ispred prethodno snimljene pozadine.

P/Av/TV/M režimi kontrole blende i okidača će od svakog napraviti profesionalca. Ručno podesite parametre snimanja onako kako želite, izaberite vrednost otvora blende a kamera će automatski podesiti brzinu okidača u skladu sa uslovima osvetljenja, ili izaberite brzinu okidača i pustite da W1220 automatski izabere optimalnu vrednost otvora blende. W1220 takođe omogućava korisnicima da biraju i otvor blende i brzine okidača za dramatične foto-kompozicije. Što se video zapisa tiče, W1220 može kontinualno da snima zvuk sa 30 kadrova u sekundi.

Uprkos ovom bogatom spisku mogućnosti i naprednih tehnika, W1220 održava tanku siluetu od samo 18,4 mm, što ga čini zgodnim pratiocem koji sa lakoćom može kliznuti u ili iz džepa ili simpatičnih futrola, tako da se brzo nađe u ruci radi snimanja spontanih fotografija.

Leave a Reply