Foto

Besplatna škola fotografije za mlade

Kancelarija za mlade grada Beograda pokreće besplatnu školu fotografije za 100 mladih od 18 do 30 godina, sa prebivalištem na teritoriji Beograda, koji poseduju digitalni fotoaparat. Rok za prijavljivanje je 10. jun, a škola će se održavati u prostorijama „Info room-a”.

Osim predavanja u „Info room-u”, kursevi će imati i praktični deo koji će se sprovoditi u parkovima i na ulicama Beograda. Mladi će biti u prilici da se upoznaju sa istorijom, žanrovima i stilovima fotografije, kako da pravilno koriste različite formate i tipove fotoaparata, kao i da razlikuju tehničke i vizuelne karakteristike fotografije. Pored toga, učiće o postprodukciji, obradi i čuvanju digitalne fotografije, noćnoj fotografiji, kao i slikanju objekata u pokretu.

Kosta Andrić, direktor Kancelarije za mlade grada Beograda, kaže da je cilj ovog projekta da se mladim ljudima omogući da, putem ovih kurseva, steknu jednu novu veštinu.

– Prvih 100 mladih koji podnesu dokumentaciju i ispune uslove konkursa, dobiće besplatan kurs fotografije, a po završetku kurseva, za polaznike će biti organizovana izložba njihovih najboljih fotografija – dodaje Andrić.

Kursevi će se održavati tokom juna, avgusta i septembra, u trajanju od po pet nedelja (dva puta nedeljno po dva sata). Formular i uputstvo dostupni su na sajtu Kancelarije za mlade i u prostorijama „Info room-a” u Ulici 1.300 kaplara 2 (bočni ulaz Zadužbine Ilije M. Kolarca).

Leave a Reply