Foto

BETA: Otvoren konkurs za fotografiju godine

Novinska agencija Beta raspisala je konkurs za najbolju novinsku fotografiju godine www.betafotokonkurs.com . To je deveti konkurs pod nazivom “Betina fotografija godine”.

Pozvani su da učestvuju profesionalni fotoreporteri iz zemalja jugoistočne Evrope sa fotografijama snimljenim u jugoistočnoj Evropi. Konkurs je otvoren do 22. aprila ove godine. Nagrade su novčane: Prva iznosi 1.000 evra, Druga 750 evra i Treća 500 evra. Pored glavnih nagrada, predviđene su i specijalne.

Generalni sponzor konkursa, Telekom Srbija, dodeliće nagradu za najbolju sportsku fotografiju. Medijska organizacija jugoistočne Evrope, SEEMO, će specijalnom nagradom nagraditi najbolju fotografiju na temu ljudskih prava. Poseban žiri izabraće fotografiju koju nagradjuje SEEMO.

Članovi žirija ovogodišnjeg Betinog konkursa su Aleksandar Anđić (Vreme), Dragan Kujundžić (Asocijacija fotografskih autora), Vladimir Tatarević (Fakultet primenjenih umetnosti), Srđan Sulejmanović (EPA) i Nenad Petrović (Beta).

Izložba nagrađenih i izabranih radova biće otvorena u galeriji Nju Moment u Beogradu 17. maja u 18 časova. Agencija Beta će kao i svake godine izdati katalog svih izloženih radova.

Propozicije i prijave za konkurs nalaze se na web sajtu Novinske agencije Beta: www.betafotokonkurs.com. Sve dodatne informacije o konkursu možete dobiti na adresi [email protected]

Konkurs za najbolju novinsku fotografiju Beta je ustanovila 2004. godine povodom 10. godišnjice početka rada Agencije.

Leave a Reply