Foto

Brzi rafali sa BenQ C1430 aparatom

BenQ je lansirao digitalni fotoaparat C1430, najnovije izdanje u C seriji digitalnih fotoaparata, koji nudi pristupačno i jednostavno rešenje koje odlikuje kombinacija superiornog kvaliteta slike, intuitivnog rukovanja i promišljenih karakteristika. C1430 je opremljen BSI CMOS senzorom (sa bočnim osvetljenjem) od 14 megapiksela, režimom brzog rafalnog snimanja, 3x optičkim zumom, mogućnošću snimanja filmova sa 720p HD, kompletnom ponudom režima snimanja i zabavnim funkcijama za svaki uzrast.

Zahvaljujući snazi BSI CMOS senzora, brzo rafalno snimanje modela C1430 je u stanju da snimi do 6 snimaka u sekundi sa rezolucijom od 3 megapiksela i automatskim fokusiranjem, što znači da se brze akcije mogu snimiti sa jasnim detaljima samo sa jednim pritiskom okidača – jednostavno izaberite najbolji snimak ili uživajte u celoj sekvenci. Snimanje u uslovima slabog osvetljenja je lako sa BSI CMOS senzorom od 14 megapiksela kod modela C1430, jer značajno poboljšava fotoosetljivost senzora, a rezultat su fotografije koje su pravilno eksponirane, sa smanjenim „šumom“ na slici. C1430 se ne boji mraka!

Brze akcije se mogu snimiti sa kristalno jasnim detaljima. Živopisni HD video zapisi snimljeni modelom C1430 zahvaljujući njegovoj funkciji snimanja HD filmova potpomognuti su pametnom alatkom za pred-snimanje koja čuva 3 sekunde snimka pre nego što se pritisne dugme za snimanje, a kada se pritisne dugme za snimanje, dodaje unapred snimljeni snimak celom video zapisu. Druga napredna karakteristika modela C1430 je tehnologija HDR (visoki dinamički opseg) poboljšanja slike, dizajnirana da reši izazove uslova visokog kontrasta, HDR snima najfinije detalje u prednjem i zadnjem planu i generiše uravnoteženu osvetljenost slike u bilo kom okruženju.

Dostupan u crnoj i srebrnoj boji, C1430 dolazi zajedno sa punom paletom zabavnih opcija i režima snimanja da bi optimizovao fotografski doživljaj korisnika. Režim auto ili ljubavnog portreta aktivira automatsko snimanje kadgod se u okviru istovremeno otkriju dva lica, što korisnicima omogućava fotografisanje bez tuđe pomoći.

Detektor treptanja vas upozorava ako je subjekat na fotografiji trepnuo tko da se snimak može odmah ponoviti ili sačuva ako se to želi. Unapred definisana kompozicija je veoma praktična opcija ako neko želi da ima fotografije sa omiljenom pozadinom, jer dozvoljava korisnicima da naprave svoju idealnu pozadinu u polutransparentnoj slici na ekranu, što će osigurati da se željena pozadina uvek snimi.

Režim Web aukcije omogućava ljubiteljima web aukcija da snime fotografije predmeta sa aukcije iz četiri različita ugla i da ih spoje u jednu fotografiju bez korišćenja softvera za uređivanje fotografija. C1430 dolazi i sa naprednim režimima za pametno prepoznavanje scene koji automatski detektuju do 12 različitih scena, podešavajući fotoaparat na najbolje postavke u skladu sa okruženjem u kome se snima. Ostale funkcije i efekti su: LOMO efekat, objektiv fisheye, efekat naglašene boje i opcija prolepšavanja – sve za zabavu i udobnost korisnika.

Leave a Reply