Foto

Canon EOS 1000D

Zahvaljujući CMOS senzoru od 10,1 megapiksela i tehnologiji nasleđenoj od profesionalnih modela kompanije Canon, EOS 1000D pruža EOS moć snimanja u pristupačnom pakovanju koje je jednostavno za korišćenje. CMOS senzor od 10,1 megapiksela zabeležava dovoljno detalja za otiske formata A4, čak i pri isecanju slike. Tehnologija CMOS senzora kompanije Canon takođe obezbeđuje jasne i oštre slike čak i u uslovima slabog osvetljenja.

Radi snimanja dramatičnih fotografija u središtu akcije, EOS 1000D omogućava uzastopno snimanje velikih JPEG slika brzinom do 3 kadra u sekundi, dok se ne napuni memorijska kartica. Sa karticom kapaciteta 2 GB na ovaj način možete da snimite do 514 slika bez pauze.Sistem za automatsko fokusiranje sa širokim poljem koristi 7 odvojenih tačaka za fokusiranje radi brzog izoštravanja subjekata. Centralna tačka za fokusiranje omogućava i fokusiranje u uslovima slabog osvetljenja ili niskog kontrasta.

Ugrađeni sistem za zaštitu od prašine kompanije Canon koristi tri metode za zaštitu slika: smanjuje skupljanje prašine u fotoaparatu, otresa prašinu sa senzora pri svakom uključivanju ili isključivanju fotoaparata i mapira uporne tačke koje prave zrna prašine pomoću priloženog softvera Digital Photo Professional. U režimu prikaza uživo možete da koristite svetli LCD ekran veličine 2,5” za kadriranje i snimanje iz nezgodnih uglova. U režimu reprodukcije LCD ekran omogućava detaljno pregledanje fotografija, a poseduje i širok ugao vidljivosti radi lakšeg deljenja fotografija sa prijateljima. Veliko i svetlo optičko tražilo omogućava kadriranje subjekata čak i uslovima izuzetno jakog osvetljenja.

Vrhunski DIGIC III procesor kompanije Canon – koji se koristi u profesionalnim EOS modelima – obezbeđuje brz rad, preciznu reprodukciju boja, kratko vreme pokretanja i nisku potrošnju električne energije. Pošto omogućava snimanje na popularne SD/SDHC memorijske kartice, EOS 1000D je savršen za one koji već poseduju uređaje koji su kompatibilni sa SD standardom.

Preuzmite kontrolu nad izgledom vaših slika i osećajem koji izazivaju putem unapred određenih postavki za stil slike. Kontrast, oštrinu i zasićenost moguće je prilagođavati na fotoaparatu ili pomoću sveobuhvatnog softverskog paketa kompanije Canon koji se isporučuje uz EOS 1000D. Najmanji i najlakši Digital EOS model do sada, EOS 1000D je težak samo 450 g – i ergonomski je oblikovan radi ugodnijeg rukovanja.

Leave a Reply