Foto

Canon EOS-1D C za multimediju

Revolucionaran multimedijalni fotoaparat koji je podjednako izvanredan za snimanje fotografija i video zapisa, EOS-1D C donosi 4k video zapise i napredne video funkcije kao što je Canon Log Gamma u DSLR kućište visokih performansi. Video zapisi u standardnoj rezoluciji za digitalni bioskop (4096 x 2160 (4k)) snimaju se na CF kartice brzinom od 24 kadra u sekundi u formatu M-JPEG (8-bitno, 4.2.2), što znači da dobijate izvanredan kvalitet video zapisa pogodan za upotrebu u filmskoj industriji.

U napredne video funkcije spada snimanje Full HD (1080p) video zapisa sa promenljivim brojem kadrova u sekundi (do 50 ili 60 kadrova u sekundi) – idealno za brzu akciju i usporeno snimanje – i prilagođeno upravljanje ekspozicijom, zvukom i komprimovanjem, uz opciju isecanja na Super 35 mm format.

Ugrađena funkcija Canon Log Gamma daje neutralan kvalitet slike sa širokim dinamičkim opsegom (800%), za maksimalnu slobodu tokom postprodukcije. HDMI izlaz bez komprimovanja omogućava snimanje 1920×1080 materijala (8-bitno, 4.2.2) na spoljne uređaje za snimanje, što je pogodno za različite radne procese. Dostupan je priključak za slušalice koji omogućava praćenje ručno podesivih nivoa zvuka.

Full Frame CMOS senzor od 18,1 megapiksela kompanije Canon pruža izvanredne performanse, za fotografije visoke rezolucije sa izuzetno niskim nivoom šuma (kvaliteta kao za fotografske agencije) čak i pri najslabijem osvetljenju. Takođe pruža optimalne rezultate pri korišćenju širokougaonih objektiva i veću kontrolu nad dubinom polja.

Zabeležite svaku sekundu akcije pomoću funkcije uzastopnog snimanja brzinom do 12 kadrova u sekundi (do 14 kadrova u sekundi u režimu Super High Speed Shooting), koja omogućava uzastopno snimanje do 180 velikih JPEG slika (38 u RAW formatu).

Izuzetno precizni sistem automatskog fokusiranja u 61 tački koristi 41 krstasti senzor velike osetljivosti, za brzo i precizno fokusiranje subjekata koji se brzo kreću (bez obzira na uslove osvetljenja), uz 5 dvostrukih krstastih AF tačaka u sredini za dodatnu preciznost.

Izuzetno širok opseg ISO vrednosti od 100 do 25.600 za video zapise i od 100 do 51.200 za fotografije – proširiv do neverovatnih ISO 204.800 – znači da nema razloga da prekidate snimanje, od najsvetlijeg okruženja do gotovo potpune tame.

One thought on “Canon EOS-1D C za multimediju

Leave a Reply