Foto

Canon EOS 550D – snima sjajane fotografije i HD video zapise

Kompanija Canon je unela revoluciju u svet korisničke fotografije lansiranjem novog digitalnog SLR (DSLR) fotoaparata male težine EOS 550D koji korisnicima omogućava da prošire svoje horizonte kada su u pitanju fotografije i Full HD video zapisi.

Najnoviji dodatak Canon-ovoj svetski priznatoj EOS seriji, model EOS 550D je savršen za snimanje uspomena i to sa izuzetnim detaljima i bojama. Canon-ov do sada najnapredniji korisnički DSLR fotoaparat spaja širok dijapazon funkcija i kompaktno telo jednostavno za upotrebu – čime korisnicima obezbeđuje savršen alat za istraživanje i razvoj njihove kreativne vizije.

Da vidite sve – snimanje do detalja

Rezolucija od 18 megapiksela i auto fokus sistem (AF) sa 9 tačaka omogućavaju štampu velikih fotografija sa izvanrednim detaljima na svakoj slici. Moćna DIGIC 4 obrada dopunjuje optičku izvrsnost i brzinom i inteligencijom, i isporučuje živopisne slike sa malo šuma, bez obzira da li se fotografišu lepe panorame na odmoru ili sprint tokom sportskog dana. Asortiman predefinisanih režima fotografisanja čini model EOS 550D izuzetno jednostavnim za upotrebu, jer omogućava korisnicima da se fokusiraju samo na subjekte koje žele da snime.

Snimanje u mraku

Snimanje u uslovima slabe osvetljenosti je olakšano naprednim vrednostima ISO opsega koje idu do 6400. Fotografisanje letnjih zabava, venčanja i roštilja može biti teško kada se smanji nivo svetlosti, ali model EOS 550D omogućava pravljenje odličnih snimaka i u mraku, bez upotrebe blica. ISO vrednosti je u najmračnijim uslovima moguće povećati do čak 12800, što korisnicima omogućava da jednostavno fotografišu večernje događaje i loše osvetljene scene.

Istražite i eksperimentišite sa EOS filmovima

Osim što je odličan fotoaparat, EOS 550D snima i „High Definition“ video zapise u punoj rezoluciji od 1080 piksela. Potpuna ručna kontrola dozvoljava korisnicima da na kreativan način prilagode podešavanja tako da odgovaraju subjektu, što pruža fleksibilnost za snimanje svih vrsta aktivnosti, od porodičnih okupljanja do sportova sa brzim pokretima.

Senzor slične veličine kao onaj koji se koristi u sofisticiranim filmskim kamerama, omogućava korisnicima da koriste blendu za kontrolisanje koliki deo slike je u fokusu, što dalje pruža brojne mogućnosti za stvaranje impresivnih vizuelnih efekata. Takođe, korisnici se mogu približiti akciji zahvaljujući novoj funkciji „Movie Crop“ koja uveličava žižnu daljinu za sedam puta bez potrebe za menjanjem objektiva i tako omogućava snimanje video zapisa sa velike udaljenosti.

Snimajte i delite

Novi „3:2 Clear View“ LCD ekran dijagonale 7,7cm (3,0 inča) i visoke rezolucije pruža odličan prikaz fotografija odmah nakon što su snimljene. Odnos stranica 3:2 savršeno se poklapa sa fotografijama koje fotoaparat napravi, tako da ekran prikazuje slike bez crnih ivica, dok široki ugao gledanja i premaz protiv refleksije omogućavaju lak pregled slika, čak i na jakom suncu. Za one koji žele da dele fotografije na velikom ekranu, HDMI priključak omogućava povezivanje sa HD televizorom za trenutni prikaz fotografija i video zapisa.

Kompaktan i robustan dizajn olakšava fotografisanje u različitim uslovima, a intuitivni raspored tastera čini ovaj fotoaparat udobnim kako za držanje tako i za upotrebu. Savršen za početnike i one sa umetničkim aspiracijama, EOS 550D dozvoljava fotografima da podignu svoju kreativnost na viši nivo – nezavisno od iskustva – i to paralelno snimajući fotografije i video zapise izuzetnog kvaliteta.

Karakteristike:

  • Velike detaljne fotografije zahvaljući APS-C CMOS senzoru od 18 megapiksela
  • Izuzetna brzina, boja i malo šuma zahvaljujući DIGIC 4 obradi slika
  • Izvanredan kvalitet video zapisa zahvaljujući Full HD snimanju (1920x1080p)
  • Snimanje u uslovima loše osvetljenosti sa ISO vrednostima od 100 do 6400, moguće proširenje do 12800
  • Da nikada ništa ne propustite – brzo kontinualno fotografisanje brzinom od 3,7fps (kadrova u sekundi)
  • Kristalno čista reprodukcija u visokoj rezoluciji na „3:2 Clear View“ LCD ekranu dijagonale 7,7cm (3 inča)
  • Uživajte u detaljima kadra sa auto fokus (AF) sistemom od 9 tačaka
  • Slike bez prašine zahvaljujući EOS Intergisanom sistemu čišćenja
  • Celodnevno fotografisanje sa novom LP-E8 baterijom velikog kapaciteta

CANON iMAGE GATEWAY – podelite svoje doživljaje

Vlasnici novog fotoaparata Canon EOS 550D mogu da se pridruže portalu CANON iMAGE GATEWAY, besplatnom onlajn servisu za Canon korisnike koji pojednostavljuje razmenu fotografija i video zapisa. Korisnicima je na raspolaganju 2 GB ličnog prostora za skladištenje, što je dovoljno za stotine visokokvalitetnih slika. Podržan je i pregled fotografija preko mobilnog telefona, što omogućava da prijatelji i porodica mogu pogledati fotografije i dok su u pokretu.

Leave a Reply