canon
Foto

Canon EOS 60Da za astrofotografiju

Namenski dizajniran za astrofotografiju, model canon EOS 60Da osetljiviji je na infracrveno svetlo zahvaljujući izmenjenom niskopropusnom filteru koji je postavljen ispred CMOS senzora od 18 megapiksela ovog fotoaparata. Namenjen je astrofotografima koji traže dodatnu osetljivost na infracrveno svetlo za specijalizovane namene.

Zasnovan na popularnom fotoaparatu EOS 60D, EOS 60Da pruža veću osetljivost na H-a svetlo velike talasne dužine, što ga čini idealnim za primenu u astronomiji. Izmenjeni niskopropusni filter poboljšava mogućnosti snimanja infracrvenih fenomena, kao što su rasprostiruće magline, za približno tri puta u odnosu na EOS 60D.

Snimajte fotografije visoke rezolucije sa mnoštvom detalja. CMOS senzor od 18 megapiksela radi zajedno sa 14-bitnim DIGIC 4 procesorom slike kako biste dobijali slike sa niskim nivoom šuma, čak i prilikom snimanja sa dugačkim ekspozicijama ili pri visokoj ISO osetljivosti (maks. ISO 6.400, proširivo do ISO 12.800).
Kadrirajte, fokusirajte i snimajte iz bilo kojeg ugla uz 3:2 Clear View LCD ekran sa promenljivim uglom veličine 7,7 cm (3”), čak i kada je fotoaparat montiran na teleskop.

Radi snimanja materijala sa efektom ubrzanog protoka vremena, EOS 60Da je kompatibilan sa opcionim daljinskim upravljačem TC-80N3 (pomoću priloženog adaptera RA-E3). Daljinsko upravljanje fotoaparatom i udaljeno snimanje moguće je preko bilo kojeg PC ili Mac računara uz priloženi softver EOS Utility.

Leave a Reply