Foto

Canon EOS 650D – ulaznica u svet EOS snimanja

Canon EOS 650D je veoma kvalitetan osnovni model EOS fotoaparata i time prvi izbor za one koji tek započinju DSLR avanture. Senzor od 18 megapiksela na modelu EOS 650D predstavlja izvanredno rešenje za snimanje fotografija i Full HD video zapisa. Clear View II LCD ekran osetljiv na dodir sa promenljivim uglom olakšava snimanje.

Zabeležite svaki detalj uz rezoluciju od 18 megapiksela i uživajte u glatkim nijansama i preciznom prikazu boja zahvaljujući 14-bitnom DIGIC 5 procesoru slike. EOS 650D daje datoteke koje su dovoljno velike za štampanje u velikim formatima ili za isecanje radi dobijanja alternativnih kompozicija bez žrtvovanja kvaliteta.

Precizno pratite subjekte u pokretu u čitavom kadru zahvaljujući sistemu za automatsko fokusiranje koji se sastoji od devet krstastih AF tačaka. Uzastopno snimanje do 22 kadra brzinom od 5 kadrova u sekundi omogućiće vam da nikada ne propustite odlučujući trenutak.

EOS 650D poseduje 3:2 Clear View II LCD ekran dijagonale 7,7 cm (3”) osetljiv na dodir sa promenljivim uglom koji je pomoću šarki moguće odvojiti od kućišta fotoaparata i rotirati za 270º. To omogućava snimanje video zapisa i fotografija iz alternativnih uglova – na primer, preko većih grupa ljudi ili iz nivoa struka.

Snimajte video zapise vrhunskog kvaliteta u rezoluciji 1080p i uživajte u nivou automatske ili ručne kontrole u skladu sa svojim potrebama. Automatsko fokusiranje dostupno je tokom snimanje video zapisa, a ugrađeni mikrofon omogućava snimanje veoma kvalitetnog stereo zvuka.

Uživajte u alternativnom pristupu komandama modela EOS 650D preko Clear View II LCD ekrana osetljivog na dodir sa promenljivim uglom. Snimajte i fokusirajte jednim dodirom i koristite pokrete razdvajanja/spajanja prstiju i prevlačenja prstom preko ekrana prilikom pregledanja slika. EOS 650D prilikom snimanja omogućava korišćenje opsega ISO osetljivosti 100–12.800 (proširivo do ISO 25.600), što znači da možete da snimate iz ruke pri slabom osvetljenju bez korišćenja blica.

Istražite opcije za kreativno osvetljenje postavljanjem Speedlite bliceva kompanije Canon odvojeno od fotoaparata i njihovim kontrolisanjem pomoću ugrađenog Speedlite odašiljača na modelu EOS 650D. Funkcija HDR Backlight omogućava snimanje tri različita kadra i njihovo kombinovanje u jednu sliku, uz zadržavanje detalja u senci i istaknutih detalja. Režim za snimanje noćnih scena iz ruke na modelu EOS 650D omogućava beleženje više slika uz veliku brzinu zatvarača i njihovo spajanje radi dobijanja rezultata bez zamućenja.

Leave a Reply