Foto

Canon foto konkurs “MALI VELIKI SVET”

Ljubitelji makro fotografije dobili su priliku da učestvuju na Canon foto konkursu „MALI VELIKI SVET“, u organizaciji Fotoarta. Svaki učesnik ima mogućnost da pošalje do četiri fotografije, koje prikazuju sitne detalje – najčešće nevidljive ljudskom oku.

U borbi za prvu nagradu, Canon PowerShot A495 fotoaparat, do sada se uključilo preko 60 učesnika konkursa, u želji da kroz fotografije prikažu detalje koji svet oko nas čine velikim i malim.
„Pristigli radovi su tematski objedinjeni i prikazuju detalje u svetu koji nas okružuje. U fokusu fotografija su detalji iz prirode, kao i prizori iz svakodnevnog života. Naš cilj je da podstičemo i razvijamo ljubav prema fotografiji. Kroz konkurse, radovi postaju vidljivi u javnosti, ali i podstiču naše učesnike da razvijaju fotografsko umeće i tehnike fotografisanja“, izjavio je Milan Ljubisavljević, glavni i odgovorni urednik Fotoarta.

„Canon je sa zadovoljstvom podržao fotokonkurs „MALI VELIKI SVET“ prepoznajući duh zajedništva i posvećenost slici, koje i sam neguje kao osnovne vrednosti. Želja nam je da podstaknemo što veći broj zaljubljenika u fotografiju da kroz objektiv istražuju svet nevidljiv ljudskim okom, kako bi dali svoj lični doprinos razvoju makro fotografije“, izjavila je Mirjana Ekert, Account Manager Canona za Srbiju i Crnu Goru.

Canon foto konkurs „MALI VELIKI SVET“ otvoren je do 29. maja. Svi zainteresovani mogu da glasaju za omiljene fotografije do 08. juna, na internet sajtu http://www.fotoart.rs/konkurs/galerija-aktuelnog-konkursa/Page-1-5.html

Proglašenje pobednika biće objavljeno 10. juna 2011. godine.

Leave a Reply