Foto

Canon fotoaparati IXUS 130 i IXUS 105 nude nove zabavne funkcije

Dva najnovija modela proslavljene Canon IXUS serije fotoaparata – IXUS 130 i IXUS 105 – nude odličnu kombinaciju zabavnih, inovativnih funkcija i elegantnog dizajna izvajanog kućišta. Tanak i gladak model IXUS 130 je najtanji IXUS fotoaparat do sada čija debljina iznosi samo 17,8 mm. Ovi šik modeli dostupni su u četiri atraktivne boje, i zahvaljujući izuzetnoj prenosivosti omogućavaju da zabeležite svaki trenutak, gde god da se nalazite.

Jednostavna upotreba i zabavne funkcije

Osim izuzetno modernog izgleda, modeli IXUS 130 i IXUS 105 poseduju impresivan dijapazon funkcija koje su jednostavne za upotrebu i olakšavaju fotografisanje. Oba modela imaju širokougaoni objektiv od 28 mm sa zumom uvećanja 4x – što omogućava da se svi smeste u kadar ili da se zumira krupan kadar, dok Canon tehnologija detekcije lica osigurava da svi izgledaju najbolje moguće. Model IXUS 130 takođe nudi zabavan inventivan način za slikanje savršene fotografije – korišćenjem osmeha ili namigivanja koje aktivira okidač onda kada ste ušli u kadar i namestili se.

Canon IXUS 130

Izvanredne fotografije jednim dodirom dugmeta

Oba modela se mogu pohvaliti nizom pametnih, jednostavnih funkcija koje vam omogućavaju da napravite odlične slike bez muke. Inteligentni automatski režim „Smart Auto“ sa tehnologijom detekcije scene automatski bira podešavanja za fotografisanje 18 različitih scena kod modela IXUS 105 i čak 22 različite scene, kada je u pitanju IXUS 130, čime se dobijaju odlični rezultati u širokom spektru mogućih uslova. Ovi fotoaparati imaju i optičku stabilizaciju slike i tehnologiju detekcije scena koje sarađuju na smanjenju efekta pomeranja i fotoaparata i subjekta, dozvoljavajući pravljenje kristalno jasnih slika.

Svetlo, kamera, akcija

Oba modela imaju „Movie“ režim za snimanje video zapisa što znači da osim fotografisanja možete i snimiti upečatljive trenutke. Softver koji dolazi u paketu obuhvata funkciju za slanje podataka na lokaciju „YouTube“ koja olakšava onlajn deljenje video zapisa, a model IXUS 130 nudi i snimke HD kvaliteta koje možete sa prijateljima pogledati na HD televizoru. Tako da bilo da želite da uhvatite magiju muzičkog koncerta ili delite onlajn svoje uspomene sa turističkih avantura sa prijateljima, nećete propustiti ni jedan trenutak.

IXUS 130 – ključne karakteristike:

 • Izuzetno tanak IXUS u metalnom kućištu
 • Rezolucija od 14,1 megapiksela
 • Širokougaoni objektiv (28 mm) sa zumom od 4x i optičkom stabilizacijom slike
 • LCD ekran „PureColor II G“ dijagonale 6,9 cm (2,7 inča)
 • Inteligentni automatski režim „Smart Auto“, detekcija lica, saveti i trikovi „Hints & Tips“
 • HD video zapisi, HDMI priključak

IXUS 105 – ključne karakteristike:

 • Tanak IXUS rezolucije od 12,1 megapiksela
 • Širokougaoni objektiv (28 mm) sa zumom od 4x i optičkom stabilizacijom slike
 • LCD ekran „PureColor II“ dijagonale 6,8 cm (2,7 inča)
 • Inteligentni automatski režim „Smart Auto“ i funkcija prilagođavanja blica „Smart Flash Exposure“
 • Detekcija lica, inteligentna funkcija tajmera za sopstveno lice i automatsko uklanjanje efekta crvenih očiju

Leave a Reply