Foto

Canon IXUS 105

Canon IXUS 105 pruža sjajnu kombinaciju jednostavnosti korišćenja, visokog kvaliteta slike i IXUS dizajna koji se izdvaja iz mase. IXUS 105 kombinuje čist IXUS stil sa zabavnim, jednostavnim rukovanjem. Dostupan je u četiri primamljive boje.

Snimajte fotografije sa izuzetno visokim nivoom detalja zahvaljujući senzoru od 12,1 megapiksela, širokougaonom objektivu od 28 mm i inteligentnom automatskom režimu (Smart Auto). Rezolucija od 12,1 megapiksela omogućava vam da štampate fotografije u formatu postera ili da ih kreativno isecate do savršenstva.

Širokougaoni objektiv od 28 mm savršen je za snimanje pejzaža ili grupnih snimaka, a 4,0x optički zum približava vas subjektu. Optički stabilizator slike (Image Stabilizer) kompanije Canon daje oštre rezultate u čitavom opsegu zuma. IXUS 105 poseduje PureColor II LCD ekran veličine 6,8 cm (2,7”) za detaljno pregledanje slika, jednostavno kadriranje i intuitivnu navigaciju kroz menije. Širok ugao gledanja olakšava pregledanje slika sa prijateljima i kadriranje snimaka po jakoj sunčevoj svetlosti.

Inteligentni automatski režim (Smart Auto) koristi tehnologiju za detekciju scene (Scene Detection) za određivanje uslova za snimanje, kao što su osvetljenost subjekta, kontrast, udaljenost i ukupne nijanse. Fotoaparat zatim bira odgovarajući scenski režim od 18 dostupnih, pa primenjuje optimalne postavke – čime je korisniku ostavljena sloboda da samo uperi i snima. Inteligentna ekspozicija blica kontroliše snagu i način korišćenja blica, a omogućava vam da izbegnete probleme, kao što su tamne pozadine i senke na licima, kao i da postignete rezultate prirodnog izgleda u različitim uslovima

Tehnologija za prepoznavanje lica prepoznaje do 35 lica u kadru i podešava fokus, ekspoziciju, postavke blica i balans bele – čime se dobijaju optimalni rezultati sa prirodnim nijansama kože. Tajmer sa izborom lica (FaceSelf-Timer) olakšava snimanje grupnih fotografija tako što fotografiše kada detektuje još jedno lice u kadru. Funkcija za automatsko uklanjanje efekta crvenih očiju omogućava uklanjanje efekta crvenih očiju tokom snimanja i reprodukcije.

U parat je ugrađena i tehnologija otkrivanja pokreta koja omogućava otkrivanje pokreta u kadru i podrhtavanje fotoaparata. Zatim se automatski postavlja optimalan ISO nivo kako bi se maksimalno smanjilo zamućivanje i maksimalno povećao kvalitet slike.

Leave a Reply