Foto

Canon IXUS 95 IS najbolja kupovina

Canon Digital IXUS 95 IS predstavlja spoj beskompromisnog stila i velike vrednosti. Poseduje inteligentni automatski režim (Smart Auto) koji dodatno olakšava upotrebu jer koristi tehnologiju za detekciju scene (Scene Detection) za inteligentno optimizovanje postavki kako bi se dobile bolje slike.

Digital IXUS 95 IS odlikuje se laganim, kompaktnim dizajnom koji će lako stati u svaki džep ili torbu. Dostupan je u četiri boje: srebrnoj, sivoj, plavoj i ružičastoj. Rezolucija od 10 megapiksela omogućava da fotografije odštampate u formatu postera, ili da kreativno isečete sliku bez gubljenja detalja koji su potrebni za velike otiske. Poseduje optički zum od 3,0x koji daje potpunu fleksibilnost prilikom kadriranja fotografije. Tehnologija za optičku stabilizaciju slike (Image Stabilizer) kompanije Canon daje oštre, nezamućene rezultate u celom opsegu zuma. Integrisani Canon DIGIC 4 procesor omogućava izuzetno brzu obradu slike, brz odziv fotoaparata, vrhunski kvalitet slike i reprodukciju boja. Napredna tehnologija za smanjivanje šuma (Advanced Noise Reduction) daje jasne slike sa puno detalja, čak i kada se snima sa većim ISO osetljivostima.

Pomenuti Inteligentni automatski režim (Smart Auto Mode) koristi inteligentnu tehnologiju za detekciju scene (Scene Detection) za određivanje osvetljenosti objekta, kontrasta, udaljenosti i ukupne nijanse. Fotoaparat zatim bira najprikladniji režim scene – od ukupno 18 režima – kako bi se podesile najprikladnije postavke za tu situaciju da biste mogli jednostavno da usmerite fotoaparat i fotografišete. Zatim, tu je i Tehnologija otkrivanja pokreta (Motion Detection) koja  koristi niz naprednih metoda za utvrđivanje kretanja fotoaparata i objekta, kao i brzine tog kretanja. Zatim se automatski podešava optimalna ISO vrednost za svaku situaciju.

Paket tehnologija za prepoznavanje lica (Face Detection) prepoznaje do 35 lica na fotografiji i podešava fokus, ekspoziciju, postavke blica i balans belog – čime se dobijaju optimalni rezultati sa prirodnim nijansama kože. Lica se detektuju čak i iz profila, kada nisu okrenuta anfas ka fotoaparatu, kao i na velikim udaljenostima. Tajmer sa izborom lica (FaceSelf-Timer) fotografiše kada detektuje još jedno lice u kadru – i tako olakšava snimanje grupnih fotografija.

Canon Digital IXUS 95 IS se može nabaviti u BM Foto po ceni od 149€,

Karakteristike

  • Kompaktan i moderan IXUS fotoaparat sa 10 megapiksela u četiri različite boje*
  • Optički zum od 3,0x sa optičkom stabilizacijom slike
  • Tehnologija za detekciju scene (Scene Detection)
  • Tehnologija protiv zamućivanja
  • Tehnologija za prepoznavanje lica
  • DIGIC 4
  • PureColor LCD II ekran veličine 2,5“
  • Funkcija i-Contrast
  • 17 režima za fotografisanje
  • VGA video zapisi

Leave a Reply