Foto

Canon LEGRIA HF G10 za HD video

Canon LEGRIA HF G10 dizajniran je da zadovolji kreativnu strast iskusnih videografa, LEGRIA HF G10 koristi Canon komponente profesionalnog kvaliteta i pruža mnoštvo ručnih komandi za snimanje izvanrednih HD video zapisa. Na kameru je integrisana tehnologija kompanije Canon za profesionalne HD video objektive daje vrhunski F1,8 objektiv od 30,4 mm sa glatkim 10x optičkim zumom i dužicom sa 8 krilaca za efekte defokusiranja prirodnog izgleda. HD CMOS Pro senzor od 2,07 megapiksela – dizajniran i napravljen za profesionalne kamkordere – omogućava snimanje Full HD materijala u matičnoj rezoluciji 1920×1080. Oblast piksela za prikupljanje svetla veća je za 160% u odnosu na obični CMOS senzor, a to obezbeđuje veći dinamički opseg i bolje performanse pri slabom osvetljenju.

Snimanje Full HD AVCHD video zapisa moguće je brzinom do 24 Mb/s u ugrađenu fleš memoriju kapaciteta 32 GB – za preko 12 časova snimanja. Dva otvora za SDXC kartice i funkcija automatske promene memorije obezbeđuju dovoljan kapacitet čak i za najambicioznije projekte snimanja video zapisa. Prsten za fokusiranje na objektivu pruža preciznu kontrolu nad ručnim fokusiranjem, a kontrolni točkić kojem je moguće dodeljivati funkcije omogućava upravljanje funkcijama poput otvora blende, brzine zatvarača i pojačanja. U profesionalne funkcije za pomoć prilikom snimanja spadaju uvećavanje, isticanje i efekti zebre.

LCD ekran osetljiv na dodir visoke rezolucije (920.000 tačaka) od 8,8 cm optimizovan je za snimanje u HD rezoluciji i pruža pokrivenost scene od 100%. Tražilo u boji koje može da se uvuče pruža dodatne opcije za snimanje i kadriranje.Instant AF omogućava brzo i precizno fokusiranje za izuzetno oštar HD kvalitet. Funkcija za prepoznavanje lica automatski optimizuje postavke kamkordera za snimke ljudi sa savršenim fokusom i ekspozicijom.

Inspirišite svoju kreativnost pomoću ugrađenih filtera za bioskopski izgled. Dostupan je izbor od 8 podesivih filtera za gradaciju boja, koji omogućavaju snimanje bioskopskih scena savršenog izgleda. Snimajte u progresivnom režimu uz 25 punih kadrova u sekundi, radi postizanja dodatnog bioskopskog osećaja. Napredni optički stabilizator slike daje glatke i mirne video zapise svaki put. Dinamički režim omogućava stabilizovanje snimaka u pokretu, a optički stabilizator slike daje mirne snimke u telefoto opsegu zuma.

Novi ugrađeni mikrofon visoke osetljivosti poseduje 4 režima za usmeravanje, što omogućava snimanje veće količine zvuka, uz ekvilajzer za savršen zvuk. Dostupna je opcija zum mikrofona, koja prilikom korišćenja sa spoljnim mikrofonom omogućava kombinovanje 2 izvora u kamkorderu. Takođe su dostupni opcioni mikrofon za 5.1-kanalni okružujući zvuk i bežični mikrofon kompanije Canon.

Leave a Reply