Foto

Canon na crvenom tepihu Kodak Teatra

Jača uticaj kompanije Canon u profesionalnoj filmskoj industriji. Za snimanje više od četvrtine nominovanih filmova korišćene su kamere iz Canonovog Cinema EOS sistema.

Nakon što su filmske zvezde prošetale noćas crvenim tepihom ispred Kodak Teatra u Los Angelesu, a najbolji od njih poneli prestižne titule dobitnika Oskara, pažnju možemo usmeriti i na one vrlo bitne elemente koji su ostali iza kulisa. Naime, kompanija Canon čije su kamere napravile veliki proboj tokom proteklih par godina, ostvarila je značajan uspeh samim tim što je nešto više od četvrtine nominovanih filmova snimano i nekim od Canonovih EOS-a iz Cinema serije.

canon

Jedan od filmova za čije snimanje je korišćen Canon K-35 objektiv, film „Američka prevara” Dejvida O. Rasela je ujedno i film sa najvećim brojem nominacija.

Iako na kraju nisu dobili najviša priznanja Američke filmske akademije, filmovi za svaku preporuku su “Ona”, “Vuk sa Vol Strita”, “Kapetan Filips”za čije snimanje su korišćene kamere iz Cinema EOS sistema kompanije Canon i pomenutu odličnu istinitu priču o tajnoj CIA operaciji iz sedamdesetih „Američka prevara”.

 

Prisutnost filmske EOS kamera beleži značajan rast kada je u pitanju filmska industrija, a Canon na ovaj način vrši sve veći uticaj u profesionalnoj filmskoj industriji uz pomoć svojih vrhunskih DSLR uređaja.

Leave a Reply