Foto

Canon na prvom sajmu potrošačke elektronike CE&HA Fair

Na prvom CE&HA Fair (Consumer Electronics & Home Appliances) Sajmu potrošačke elektronike, kompanija Canon prisutnima je predstavila svoje proizvode poslednje generacije koji su mamili interesovanje brojnih radoznalaca, ljubitelja, ali i profesionalnih fotografa.

Na prvom mestu predstavljeni su foto aparati vrhunske tehnologije, kao što je neverovatnih pet aparata linije Power Shot i Ixus sa HS sistemom. Oni predstavljaju spoj izuzetnog kvaliteta slike, superiornih performansi i prefinjenog stila. Zbog dodatnih osobina, kao što je ugrađen GPS, ta linija aparata idealna je za putovanja.

Najnoviji model u liniji snažnih, kompaktnih fotoaparata sa ultrazumom PowerShot SX40 HS spoj je neverovatnog objektiva sa ultraširokougaonim zumom od 35x, podrškom za snimanje Full HD video zapisa, koji daje vrhunske rezultate i pri slabom osvetljenju.

Digitalni fotoaparat PowerShot SX150 IS visoke rezolucije, jakog zuma i prepun zabavnih aplikacija na jednostavan način omogućava beleženje nezaboravnih trenutaka na fotografijama i HD videozapisima.

Posebna zanimljivost je EOS kamera za snimanje HD filmova kojom je sniman popularni domaći film „Zduhač znači avantura“ režisera Milorada Milinkovića. Film je najvećim delom sniman u Banjaluci i Trebinju a producentski tim tvrdi da je Canon u potpunosti uspeo da prenese na platno savršenostvo prirodnog ambijenta. Kamerman filmske ekipe Časlav Petrović govorio je o snimanju filma na prezentaciji organizovanoj za predstavnike medija.

Pored vrhunskih foto aparata i kamera Canon je predstavio i veoma tražene štampače Pixma MG 6150, Pixma IX 6550 i Pixma MG 3150 čije izuzetne performanse zadovoljavaju potrebe i najzahtevnijih kupaca.

CANON Akademija

Apsolutna novost koju ovaj svetski lider nudi je i posebna obuka na Canon akademiji. Za sve kupce koji izaberu Canon EOS digitalni fotoaparat, ili neku od Canon kamera, Canon obezbeđuje obuku od strane vrhunskih profesionalaca. Jednodnevni kurs fotografije i videa pruža mogućnost sticanja znanja o osnovama fotografije i filma, teorijskim i praktičnim znanjima o svetlosti, boji, načinu registrovanja i reprodukcije i osnovama fotografske estetike i kompozicije. Kurs vodi profesionalni fotograf, snimatelj i dugogodišnji pedagog Časlav Petrović.

Leave a Reply