Foto

Canon nastavlja da sponzoriše fondaciju “World Press Photo”

Kompanija Canon je objavila da je korporativno sponzorstvo „World Press Photo“ fondacije obnovljeno na još tri godine, čime se nastavlja 18 godina partnerstva koje promoviše izuzetnost i veštinu u foto reportažama i novinarstvu.

World Press Photo“ kao nezavisna i neprofitna organizacija, osnovana je 1955. godine i univerzalno je priznata kao najprestižnije takmičenje na svetu za foto reportere. Ovo takmičenje koje privlači hiljade fotografa nudi ponekad retke i ikonične slike globalnih tema i događaja.

Canon-ov spektar profesionalnih proizvoda koriste fotografi širom sveta koji zahtevaju najčvršće i najpouzdanije proizvode. Rajner Fueres, čelnik sektora „Canon Consumer Imaging“ za Evropu, komentariše: „Canon je počastvovan što nastavlja saradnju sa ovom prestižnom organizacijom nakon 18 godina. Fotografije koje su učestvovale u ovom takmičenju imaju ogroman uticaj na naše kolektivno razumevanje svetskih događaja.“

Lilian Baruh, član odbora fondacije „World Press Photo“ dodaje: „Oduševljeni smo što je Canon produžio svoju osamnaestogodišnju saradnju sa takmičenjem „World Press Photo“ za još tri godine. Obnavljanje ove posvećenosti budućnosti fotografije, i posebno našoj organizaciji, nam mnogo znači, naročito u današnjoj teškoj ekonomskoj klimi. Radujemo se inteziviranju našeg partnerstva i zajedničkom prelaženju na sledeći nivo.“

Na takmičenju 2008. godine učestvovalo 5.000 profesionalnih fotografa iz 124 zemlje koji su konkurisali fotografijama u 10 kategorija. Pobednička fotografija američkog fotografa Antonija Suau, izabrana je 2008. godine iz kolekcije od preko 96.000 slika i prikazuje naoružanog policajca u američkom domu nakon iseljavanja zbog neplaćene hipoteke. Pobednička fotografija „World Press Photo“ za 2009. godine biće objavljen u 12. februara 2010. godine.

Leave a Reply