Foto

Canon podržao Otvoreni kup Srbije u podvodnoj fotografiji

Ovog vikenda (3-5.10.), odžan je Otvoreni kup Srbije u podvodnoj fotografiji, na Vračevgajskom jezeru, u Beloj crkvi, u organizaciji Ronilačkog kluba „Roniti se Mora“. Ovo takmičenje, koje je u kategoriji IUPC (International underwater photography cup) okupilo je učesnike iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a najbolji od njih dobili su vredne nagrade kompanije Canon.

Na ovom međunarodnom takmičenju učestvovalo je 17 takmičara iz 8 klubova i to 6 takmičara u kategoriji DSLR i 11 takmičara u kategoriji COMPACT. Žiri jednog od najznačajnijih takmičenja ovog tipa u okruženju, činili su: Goran Butajla, urednik ronilačkog časopisa “SCUBA LIFE”, Jovana Milanko, podvodni fotograf i videograf i Milan Pronić, profesionalni fotograf.

canon-podvodna-fotografija

Ove godine takmičari, ali i sudije, imali su težak zadatak jer su uslovi za fotografisanje bili nepovoljni, a vidljivost na Vračevgajskom jezeru vrlo niska. I pored toga, takmičari su pokazali veliku profesionalnost i umeće, a najbolji među njima bio je Nikala Hrženjak RK Roniti se mora iz Zagreba, koji je dobio Canon fotoaparat.

Leave a Reply