Foto

Canon PowerShot A1200

U okviru Canonove serije PowerShot A, modeli A3200 IS, A3300 IS, A1200 i A2200, nude mogućnost video snimanja u HD formatu od 720p. Uvedena po prvi put u seriju PowerShot A, mogućnost snimanja HD video klipova pruža korisnicima priliku da zabeleže posebne momente u formatu vrhunskog kvaliteta, što posle mogu podeliti sa prijateljima i porodicom na bilo kom HD ekranu.

Prilagodljivi PowerShot A1200 omogućava jednostavno i zabavno fotografisanje uz Canon kvalitet. Uz optičko tražilo, širokougaoni objektiv sa optičkim zumom od 4x, funkciju za snimanje HD video zapisa i inteligentni automatski režim, savršen je za snimanje najboljih trenutaka iz života. Senzor visoke rezolucije omogućava vam da snimite svaki detalj subjekta i pruža vam slobodu da kreirate otiske veoma velikog formata ili da isecate fotografije radi postizanja savršene kompozicije.

Širokougaoni objektiv od 28 mm sa optičkim zumom od 4x omogućava snimanje velikih udaljenih subjekata, kao što su pejzaži, ili pruža širi opseg pokrivanja prilikom snimanja na mestima sa ograničenim prostorom, na primer, u zatvorenom ili na zabavama. Veliki ekran sa oštrim prikazom olakšava kadriranje i deljenje snimaka sa prijateljima. PowerShot A1200 poseduje i optičko tražilo koje omogućava jednostavno kadriranje subjekata, čak i u uslovima veoma jakog osvetljenja.

Inteligentni automatski režim omogućava snimanje odličnih fotografija pritiskom na jedno dugme. Fotoaparat automatski bira najpogodniji scenski režim od 32 dostupna i primenjuje najbolje postavke radi dobijanja savršenog kvaliteta slike. Režim za jednostavan rad sprečava slučajno menjanje postavki, a saveti i trikovi pružaju kratka objašnjenja funkcija fotoaparata.

Funkcija za snimanje 720p video zapisa omogućava snimanje scena u HD kvalitetu. Efekat minijature za video zapise čini da scene sa pejzažima izgledaju poput filmova sa ubrzanim protokom vremena i minijatura.

Prilikom snimanja subjekata u pokretu ili pri slabom osvetljenju (situacije u kojima lako može da dođe do zamućenja), aktivira se režim za smanjivanje zamućenja kako biste dobili jasne rezultate, bez zamućenja.

Kontrola u režimu prikaza uživo omogućava vam da jednostavno podešavate različite postavke slike prilikom kadriranja. 6 kreativnih filtera, u koje spadaju Efekat minijature i Fotoaparat igračka, daju impresivne rezultate koji će vam raspaliti maštu. Tehnologija za prepoznavanje lica omogućava prepoznavanje do 35 lica u jednom kadru i obezbeđuje da osobe na snimku budu u fokusu i optimalno osvetljene. Efekat crvenih očiju automatski se uklanja neposredno nakon fotografisanja ili prilikom reprodukcije.

PowerShot A1200 koristi dve AA baterije koje su široko dostupne svuda u svetu i pruža vrhunski nivo praktičnosti.

Osnovne karakteristike

  • 12,1 megapiksela
  • Širokougaoni objektiv od 28 mm sa optičkim zumom od 4x
  • LCD ekran veličine 6,8 cm (2,7″) i optičko tražilo
  • Inteligentni automatski režim, režim za jednostavan rad i saveti i trikovi
  • HD video zapisi (720p)
  • Režim za smanjivanje zamućenja
  • Kontrola u režimu prikaza uživo i kreativni filteri
  • Prepoznavanje lica i automatsko uklanjanje efekta crvenih očiju
  • DIGIC 4
  • AA baterije

Leave a Reply