Foto

Canon PowerShot A2300 za svaku torbicu

Tanak, raznobojan i elegantan, Canon PowerShot A2300 poseduje zum od 5x, funkciju za trenutno snimanje HD video zapisa (720p), dugme „Help“ (Pomoć) i inteligentni automatski režim – što vam omogućava da jednostavno zabeležite svaki trenutak u rezoluciji od 16 megapiksela gde god da se nalazite. Senzor od 16 megapiksela koji beleži sve detalje sa objektiva kompanije Canon daje slike vrhunskog kvaliteta, koje su idealne za štampanje otisaka velikog formata (A3+) ili za kreativno isecanje.

Svetao i jasan ekran veličine 6,8 cm (2,7”)(230.000 tačaka) omogućava vam da lako kadrirate i pregledate fotografije, a deljenje fotografija sa prijateljima pretvara u pravo zadovoljstvo. Tanko, kompaktno kućište dovoljno je malo da ga nosite svuda, dok metalnu spoljašnjost odlikuje zanimljiva boja i stil.

Smestite više u kadar zahvaljujući širokougaonom objektivu od 28 mm sa optičkim zumom od 5x koji je idealan za snimanje prostranih pejzaža i odličnih grupnih fotografija, a optički zum od 5x koristite da biste približili udaljene subjekte. Čak i početnici mogu lako da snimaju fotografije ili video zapise visokog kvaliteta pomoću inteligentnog automatskog režima koji detektuje scene i automatski bira optimalne postavke od 32 promenljive. Pritisnite dugme „Auto“ (Automatski) da biste se iz drugog režima odmah vratili u inteligentni automatski režim. Jednim pritiskom na namensko dugme za snimanje video zapisa trenutno snimajte HD video zapise visokog kvaliteta (720p).

Digitalna stabilizacija slike sprečava zamućenje slike i omogućava snimanje jasnih i oštrih fotografija. Ova funkcija detektuje pomeranje fotoaparata, a zatim pomoću naprednih tehnika za smanjivanje podrhtavanja automatski daje optimalne rezultate. Eksperimentišite i zabavite se uz asortiman kreativnih filtera. Upotrebite efekat ribljeg oka da biste oponašali izobličenje objektiva „riblje oko“, efekat za izuzetno žive boje da biste povećali zasićenost boje, efekat retro postera, fotoaparata igračke ili monohromatski efekat. Efekat minijature čini da scene sa fotografija ili iz video zapisa izgledaju kao minijaturni modeli.

Pomoću funkcije kontrole u režimu prikaza uživo možete lako da eksperimentišete sa postavkama slike kao što su osvetljenost i intenzitet boje, a rezultate možete da pregledate tokom kadriranja kako biste dobili najbolji snimak. Tehnologija prepoznavanja lica omogućava snimanje odličnih fotografija sa osobama. Ova tehnologija omogućava prepoznavanje do 35 lica u jednom kadru i obezbeđuje da osobe na snimku budu u fokusu i optimalno osvetljene. Mogućnost kontrole balansa bele boje prilikom prepoznavanja lica daje prirodne nijanse kože čak i u uslovima neuobičajenog osvetljenja. Funkcija za automatsko uklanjanje efekta crvenih očiju omogućava uklanjanje efekta crvenih očiju.

Leave a Reply