Foto

Canon predstavio PowerShot A3100 IS i PowerShot A3000 IS

Canon je predstavio PowerShot A3100 IS i PowerShot A3000 IS, dva nova kompaktna, izgledom privlačna i veoma jednostavna digitalna fotoaparata. Prepuni pametnih i za korišćenje jednostavnih funkcija, novi modeli fotografiju pretvaraju u veliko zadovoljstvo, te korisnicima omogućuju snimanje sjajnihfotografija uz minimalan trud i potrebno znanje

Zahvaljujući autentičnoj Canonovoj tehnologiji objektiva i procesoru DIGIC III, PowerShot A3100 IS i PowerShot A3000 IS nude izvrsne performanse i odličnu vrednost. Oba se odlikuju novim, tankim i laganim kućištima atraktivnog dizajna, te su spoj odličnog izgleda i niza inteligentnih tehnologija.

PowerShot A3100 IS dostupan je u nekoliko jakih, privlačnih boja – plavoj, crvenoj i srebrnoj varijanti – dok je PowerShot A3000 IS dostupan u srebrnoj boji sa elegantnom crnom ivicom. Novi modeli predstavljaju zamenu za aktualni model PowerShot A1100 IS te velik korak napred za seriju PowerShot A.

Canonov kvalitet izvana i spolja

PowerShot A3100 IS odlikuje se 12,1-megapikselnim foto senzorom, dok nešto jeftiniji PowerShot A3000 IS nudi rezoluciju od 10 megapiksela. Oba su modela opremljena procesorom DIGIC III, objektivom sa optičkim zumom od 4x i integrisanim optičkim stabilizatorom slike te daju bogate, detaljne slike bez zamućenja. Dobro osvetljen, 6,7-centimetarski (2,7-inčni) LCD ekran visoke rezolucije omogućava jasnu reprodukciju, te korisnicima nudi iznimnu oštrinu pri kadriranju i pregledanju slika.

Zahvaljujući pametnom načinu rada Smart Auto, oba nova modela pojednostavnjuju snimanje savršenih prizora. Način rada Smart Auto sa tehnologijom prepoznavanja prizora prepoznaje čak osamnaest različitih prizora, te automatski primenjuje optimalne postavke potrebne za snimanje najbolje slike.

Smart Auto nudi i tehnologiju i-Contrast, koja analizira slike radi postavljanja savršene ekspozicije, te dodavanja svetline i detalja u tamnija područja bez preteranog osvetljivanja odgovarajuće eksponiranih područja. Osim toga, Canonov jednostavan način rada početnicima nudi superjednostavne postavke deaktiviranjem većine dugmića i uklanjanjem ikona sa ekrana radi omogućivanja jednostavnog snimanja – dovoljno je usmeriti fotoaparat u pravom smeru.
Funkcija Smart Flash Exposure poboljšava prirodno i ambijentalno osvetljenje na svakoj slici inteligentnim prilagođavanje ekspozicije fleša objektu i uslovima snimanja. Tako će, na primer,  danju funkcija Smart Flash Exposure prepoznati i ukloniti oštre senke koje na licu stvara Sunčeva svetlost koja pada pod uglom, te automatski aktivirati fleš radi osvetljavanja eventualnih loše osvetljenih detalja. Snagom fleša upravlja se i tokom makrofotografisanja, čime se sprečava preterana ekspozicija i čuvaju detalji na objektima koji se snimaju iz vrlo velike blizine.

Tehnologija prepoznavanja lica olakšava fotografiranje prijatelja jer prati lica i garantuje odgovarajuću ekspoziciju i fokus radi postizanja najboljih rezultata. Funkcija  izbora i praćenja lica omogućava vam da jednom licu po potrebi date prioritet u odnosu na druga u grupi, a funkcija uklanjanja efekta crvenih očiju prepoznaje i uklanja crvene oči te tako osigurava da će svi izgledati što je bolje moguće. Pametna funkcija samookidanja pri pojavi novog lica omogućava da se i fotograf nađe na grupnim fotografijama jer snima fotografiju tek kada u kadar uđe još jedno lice.

Kreativno snimanje uz minimalan trud

Brojne Funkcije za kreativno snimanje obuhvataju i novi način rada Low Light, koji nudi poboljšane performanse u problematičnim uslovima osvetljenosti uz rezoluciju od dva megapiksela. Novi način rada Super Vivid daje živost objektima dodavanjem boje na slike radi dramatičnog, obogaćenog efekta. Fotoaparati nude i nov način rada Poster Effect, koji smanjuje broj boja radi postizanja retro efekta postera.

Navigacija kroz menije na modelu PowerShot A3100 IS jednostavna jer je ekranski saveti nude razumljiva objašnjenja funkcija fotoaparata i tako maksimalno olakšavaju korišćenje.

Uz visokokvalitetne fotografije, PowerShot A3100 IS i PowerShot A3000 IS snimaju videozapise sa zvukom u VGA rezoluciji pa korisnicima nude više od statične fotografije. Uz oba modela se isporučuju bogati paketi programske opreme, uključujući integrisanu funkciju za prenos na YouTube™, koja omogućuje brzo i jednostavno deljenje videozapisa putem interneta.

Prvi put su u modele iz serije PowerShot A ugrađene litijum-jonske baterije. Te su lagane i punjive baterije tanke i jednostavnije za prenošenje, te praktične jer ih je moguće puniti po potrebi. Oba fotoaparata podržavaju SDHC i SDXC kartice za čuvanje, te nude do dva terabajta (samo SDXC) praktične i pouzdane memorije koju korisnici mogu posvuda nositi sa sobom.

CANON iMAGE GATEWAY – podelite svoje doživljaje

Vlasnici novih fotoaparata PowerShot A3100 IS i PowerShot A3000 IS imaju pravo na besplatno članstvo na portalu CANON iMAGE GATEWAY, internet servisu za razmenu fotografija i videozapisa. Korisnicima je na raspolaganju 2 GB osobnog prostora za čuvanej fotografija, što je dovoljno za stotine visokokvalitetnih slika. Podržano je i pregledanje fotografija na mobilnom telefonu, što prijateljima i porodici omogućuje gledanje.

Leave a Reply