Foto

Canon PowerShot G1 X Mark II

Canon je prošle nedelje predstavio uzbudljivu kolekciju od devet novih modela u svojim linijama DSLR aparata, digitalnih kompaktnih fotoaparata i dodatne opreme. Svaki od njih demonstrira nenadmašnu Canonovu stručnost u industriji fotografije i u skladu je sa strategijom kompanije da pomaže korisnicima da učine sledeći korak na svom fotografskom putu.

Jedna od glavnih zvezda medju novitetima, svakako je PowerShot G1 X Mark II.

PowerShot G1 X Mark II BEAUTY IMAGE SHOT

PowerShot G1 X Mark II – performanse na nivou DSLR-a, prenosivost PowerShota

Novi vrhunski kompaktni fotoaparat i naslednik modela PowerShot G1 X, PowerShot G1 X Mark II, daje najbolje performanse fotografije ikad viđene u Canonovom kompaktnom fotoaparatu. S kvalitetom slike sličnom DSLR-u, a prenosivošću u okviru kompaktnog oblika i funkcionalnosti vrlo uspešne serije PowerShot G, ovaj model savršen je dodatak svakoj torbi profesionalnog fotografa. Osmišljen uz pomoć povratnih informacija dobijenih od fotografa, donosi nove karakteristike koje nude izuzetne performanse i kontrolu:

  • Veliki Canonov CMOS senzor tipa 1,5 daje plitku dubinu polja uporedivu s DSLR senzorom veličine APS-C i čini ga idealnim za portrete profesionalnog izgleda i makrofotografiju

  • Novi, super-svetli objektiv osetljivosti f/2.0-3.9, koji zadržava širok otvor f/3.9 čak i pri punom zumu, ostvarujući odlične performanse pri slabom osvetljenju i mogućnost kontrole dubine polja.

  • Potpuno prilagodljivi dvojni prsteni za kontrolu objektiva čine postizanje željenog fotografskog rezultata brzim i jednostavnim. Ergonomski postavljen prsten sa pomakom u koracima i prsten sa kontinuiranim pomakom nude potpunu kontrolu parametara u nivoima, uključujući zum, otvor i brzinu zatvarača.

  • Poboljšani sistem AiAF sa 31 tačkom za automatsko fokusiranje, u poređenju sa 9 na modelu PowerShot G1X, poboljšava sposobnost fotoaparata da se precizno fokusira na objekte prilikom fotografisanja slika sa plitkom dubinom polja

One thought on “Canon PowerShot G1 X Mark II

  1. Laki

    Vesti su vam odlične, samo imate jedan propust, a to je podnaslov. Ili ga izbacite (lakše) ili napišite pravi podnaslov. Ovako skoro svaki put čitam isti tekst dva puta, a priznaćete da je u današnje vreme ovakvo gubljenje vremena luksus. A i živci polako odlaze… Pozdrav.

Leave a Reply