Foto

Canon PowerShot G1 X

PowerShot G1 X kombinuje veliki Canon CMOS senzor od 14,3 MP, DIGIC 5 procesor i izuzetan objektiv sa zumom od 4x da bi vam pružio nivoe kontrole i kvalitet slike kao na SLR fotoaparatu u kompaktnom kućištu.

Veliki CMOS senzor od 18,7 x 14,0 mm (4:3) ima sličnu visinu kao Canon DSLR APS-C senzor. U kombinaciji sa DIGIC 5 procesorom slika on stvara zadivljujući kvalitet slike kao na DSLR fotoaparatima, sa ISO osetljivošću do 12.800, da bi se divne slike snimile čak i u najtamnijim uslovima. Veliki senzor takođe omogućava fotografima da fotografišu uz veću kontrolu nad dubinom polja.

Kompaktni širokougaoni objektiv od 28 mm sa optičkim zumom od 4x koristi tehnologiju preciznosti kompanije Canon i veliku stručnost sa objektivima da bi stvorio oštre slike velike rezolucije. Sistem inteligentne stabilizacije slike bira optimalni režim stabilizacije slike među 7 opcija, da bi smanjio podrhtavanje fotoaparata i zamućenost.

PureColor II VA LCD ekran sa 920.000 tačaka pruža jasan i detaljan prikaz objekata i omogućava udobno fotografisanje uz raznih uglova. Metalno kućište i nerđajući čelik zajedno sa optičkim tražilom omogućavaju fotografima da pouzdano fotografišu svojim stilom.

Preuzmite kontrolu namenskim točkićem za kompenzaciju ekspozicije ili prednjim i zadnjim kontrolnim točkićem koji mogu da se koriste za podešavanje postavki fotografisanja kao što su otvor blende, brzina zatvarača i balans bele. Opseg ručnih režima i 14-bitne RAW datoteke omogućavaju kontrolu nad gotovom slikom pomoću opcije naknadne obrade.

Koristite namensko dugme za snimanje filmova da biste snimili savršene Full HD 1080p filmove brzinom od 24 kadra u sekundi, korišćenjem optičkog zuma i stereo zvuka. Uživajte u kvalitetnoj reprodukciji na HDTV aparatu putem HDMI priključka.

Snimite brze radnje pri 4,5 kadrova u sekundi u rafalnom snimanju 6 kadrova u punoj rezoluciji, korišćenjem režima rafalnog snimanja velikom brzinom u visokom kvalitetu.

Inteligentni automatski režim automatski bira postavke fotoaparata među 32 scene, da bi se dobili optimalni rezultati. Balans bele u više oblasti kompenzuje već broj svetlosnih izvora u istom kadru da bi slike izgledale prirodno. Kompatibilno sa asortimanom dodatne opreme EOS sistema, što obuhvata Canon Speedlite bliceve i filtere od 58 mm korišćenjem adaptera za filtere za objektive.

Režim velikog dinamičkog opsega snima više fotografija istog kadra i kombinuje ih u fotoaparatu da bi pružio bogate detalje u senkama i osvetljenim oblastima. Ugrađeni ND filter sa 3 koraka omogućava da koristite duže brzine zatvarača ili šire otvore blende na jakom svetlu.

Leave a Reply