Foto

Canon PowerShot S90 – kvalitet u malom pakovanju

Zahvaljujući dimenzijama sa kojima staje u vaš džep, PowerShot S90 je idealan za kvalitetno svakodnevno fotografisanje. Fotografišite brzo pomoću kontrolnog prstena oko objektiva i postignite izvanredne performanse u uslovima lošeg osvetljenja zahvaljujući CCD senzoru visoke osetljivosti od 10 megapiksela i f/2,0 objektivom.

Aparat poseduje CCD senzor visoke osetljivosti koji daje odličan kvalitet slike u najrazličitijim uslovima osvetljenja. Čak se i fotografije snimljene na visokim ISO vrednostima odlikuju vanredno niskim nivoom šuma i širokim dinamičkim opsegom.

Veliki otvor blende od f/2,0 omogućava izuzetno raznovrsnu primenu tako što loše osvetljene scene i objekte koji se brzo kreću snima na većim brzinama zatvarača. Široki ugao od 28 mm pomaže vam da uhvatite što više u jednom kadru, dok optička stabilizacija slike kompanije Canon smanjuje zamućenost usled podrhtavanja fotoaparata.

U kombinaciji sa senzorom slike visoke osetljivosti, DIGIC 4 procesor kompanije Canon odlikuje se ubedljivo nižim šumom u celom opsegu ISO vrednosti. Snimajte fotografije u punoj rezoluciji do ISO vrednosti 3200 ili pređite na ISO 12800 (2,5 megapiksela) u režimu za uslove lošeg osvetljenja (Low Light).

Za kreativnu kontrolu u toku fotografisanja, PowerShot S90 sadrži i potpuno ručni režim (Full Manual). Mogućnost snimanja u RAW formatu sa podrškom za Digital Photo Professional (DPP) softver kompanije Canon daje vam potpunu kontrolu nad parametrima slike prilikom uređivanja nakon snimanja.

Inteligentni automatski režim (Smart Auto) analizira osvetljenost, kontrast, udaljenost, nijansu i kretanje objekta. Uz to inteligentna tehnologija za detekciju scene (Scene Detection) bira neki od 22 tipa scene i primenjuje najbolje postavke kako bi se dobio optimalan rezultat. Tu je 25 namenskih režima za snimanje, uključujući režim Nostalgija (Nostalgic) i VGA video zapis.

Za savršene portrete, tu je paket tehnologija kompanije Canon za prepoznavanje lica (Face Detection), u koje spadaju tajmer sa izborom lica (FaceSelf-Timer) i funkcija za izbor lica i praćenje (Face Select & Track) koja neprekidno podešava fokus u skladu sa kretanjem izabrane osobe u kadru. Tu su i tehnologija kompanije Canon za otkrivanje pokreta (Motion Detection) koja sprečava zamućenje, kao i Servo AF/AE za precizno fokusiranje i podešavanje ekspozicije kod objekata koji se kreću.

U toku fotografisanja ili reprodukcije, unapređena funkcija i-Contrast optimizuje dinamički opseg u skladu sa scenom i tako čuva detalje u senkama i sprečava preveliku ekspoziciju u najsvetlijim oblastima. Kao rezultat, dobićete prirodne slike sa najboljim mogućim kontrastom.

PowerShot S90 odlikuje se dimenzijama koje odgovaraju džepu i sofisticiranim kontrolnim prstenom oko objektiva kojem se mogu dodeliti različite funkcije, kao što su postepeno zumiranje, kompenzacija ekspozicije, fokusiranje i promena ISO vrednosti, radi bržeg i lakšeg podešavanja. Sa HDMI mini izlaz omogućava vam da prikazujete fotografije na svim televizorima koji podržavaju HDMI, i to bez gubitka kvaliteta.

Leave a Reply